Na prodaju časovnik Etorea Bugatija

Švajcarska časovničarska kompanija Mido jedan je od prvih brendova koji su eksperimentisali sa satovima sa tematikom autoindustrije, sa primercima koji datiraju iz dvadesetih godina prošlog veka…

Legendarni dizajner i proizvođač automobila, Etore Bugati, poklanjao je čuvene Mido časovnike uspešnim vozačima trka, voljenim radnicima i privilegovanim klijentima. Ipak, osnivač francuskog brenda je takođe angažovao ovu kuću satova kako bi kreirali ručni sat za njega lično. Ultra retki Mido model bio je u njegovom ličnom vlasništvu, a sada se može kupiti u okviru specijalne aukcije gde su u ponudi vintage časovnici i automobili.

Nastao kao delo pariskog juvelira Pjera Blanka 1930.godine, Mido časovnik ima kućište u formi čuvene rešetke hladnjaka Bugatti automobila. Navijajuća kruna ovog modela nalazi se na poziciji 12 sati, odmah iznad Bugatti logoa. Patentirani brojčanik dobio je interesantni dijamantski dezen koji je po svemu sudeći inspirisan patosnicama vintage automobila, dok su tu i oslikani arapski brojevi, uz plave kazaljke.

Unutar kućišta se nalazi ručnonavijajući mehanizam koji je težak 27.2 grama, a meri 22.5 mm x 34 mm. Ono što ovaj model posebno izdvaja od svih drugih jeste narukvica od žutog zlata sa juvelirskom kopčom. Svi drugi modeli dolazili su sa kožnim kaišima. Ettore Mido časovnik je prema navodima aukcijske kuće u savršenom stanju, a procenjuje se da će biti prodat po ceni od 80.000 do 120.000 evra.