Montblanc lansira savršeni časovnik za svetske putnike

Ručni časovnik koji pokazuje tačno vreme u svim vremenskim zonama možda deluje malo preterano, posebno u današnje vreme…

Brojni ljudi odustali su od svojih prekomorskih putovanja, za koje bi on bio idealan. Ipak, ukoliko želite da znate tačno vreme u svakom delu sveta dok odmarate kod kuće, ne morate tražiti dalje od Montblanc Star Legacy Orbis Terrarum World Time modela, koji je sada dostupan u verzijama od čelika i roze zlata, sa kućištem prečnika 43 mm. Baziran na modelu koji je prvobitno lansiran 2014.godine, najnovija iteracija Orbis Terrarum, dizajnirana je sa čitljivošću i stilom na umu.

Najinteresantniji detalj novog modela je redizajnirani, rotirajući dvoslojni brojčanik. Gornji disk je kreiran od safirnog kristala i obložen je rodijumom ili roze zlatom, kako bi kreirao 3D kontrast između kontinenata i mora i okeana. Prsten koji oslikava 24 grada ga okružuje.

Ispod safirnog diska nalazi se rotirajući dan & noć disk, koji lako indicira da li je dan ili noć u svakoj vremenskoj zoni. Na čeličnoj verziji, on prelazi iz svetloplave koja opisuje dan, do tamnoplave za noć, dok na verziji od 18karatnog roze zlata, disk menja boju iz svetle do tamno braon boje. U svom centralnom delu, on ima motiv talasa, koji je kreiran flingque-froisse guilloche tehnikom. Crveni trougao na poziciji 12 sati indicira vremensku zonu u kojoj se nosilac sata nalazi.

Automatski mehanizam opremljen je komplikacijom svetskog vremena koja se lako koristi. Jednostavnim pritiskom na dugme na poziciji 8 sati određujete svoju poziciju, a potom će se kazaljke automatski sinhronizovati.

Na kraju, ostalo je da naglasimo da verzija od čelika dolazi sa plavim Sfumato kaišem i cenom od 6.800 dolara, dok model od roze zlata poseduje braon Sfumato kaiš, ograničen je na 500 komada, pri čemu svaki košta 20.800 dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion