Montblanc lansira časovnik Bronze Oxygen-Free 1858 Geosphere

Očistite vazduh najnovijim Montblanc remek-delom!

Luksuzni brend Montblanc nastavlja da se penje na nove visine ove godine, lansiranjem novog časovnika, kreiranog da pomogne planinarima u njihovoj potrazi za osvajanjem najviših svetskih vrhova. Nakon što je u martu ranije ove godine predstavio limitirano izdanje 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition 290, Montblanc je otkrio novi dodatak kolekciji uvodeći opciju bronzanog kućišta u manjoj veličini od 42 mm.

Nazvan 1858 Geosphere 0 Oxygen Limited Edition 1786, novi bronzani sat posebno se ističe zbog kontrasta bronzanog kućišta u odnosu na debi novog plavog uzorka glečera na njegovom brojčaniku.

Ono što ovaj sat čini posebnim je to što je – kao što ime kaže – bez kiseonika. U suštini, to znači da je zapečaćeno kućište sata, umesto da bude vakuum, zapravo napunjeno inertnim gasom, što ga čini manje podložnim problemima vezanim za atmosferske uslove, kao što su oksidacija i zamagljivanje do kojih može doći tokom promena visine.

Časovnik koristi isti proces kojim je Montblanc debitovao sa 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen LE290 – modelom posvećenom legendarnom planinaru Rajnholdu Mesneru, prvoj osobi koja se popela na 14 najviših vrhova sveta i prvom čoveku koji se odvažio na solo uspon na Everest bez kiseonika. Čini se prikladnim da je novi 1858 Geosphere 0 Oxygen LE 1786 posvećen Mesnerovom sinu, Simonu, koji je krenuo očevim stopama tako što je završio uspon na Monblan noseći sat na ruci.

Kao i kod svih modela Geosphere Montblanc 1858, i severna i južna hemisfera su predstavljene sa dva trodimenzionalna globusa koji se okreću u smeru suprotnom od kazaljke na satu i uključuju indikaciju dana i noći tako da korisnik može da vidi koliko je sati širom Zemlje jednostavnim pogledom. Brojčanik je poboljšan luminiscentnim osvetljenjima na kazaljkama za sat, minut i dvostruko vreme, kao i na indeksima i kardinalnim tačkama, za čitanje pri slabom osvetljenju. Sat pokreće automatski mehanizam MB 29.25 i dolazi sa plavim Sfumato kaišem od teleće kože sa bež šavovima.

Kolekcija je ograničena na 1786 komada, što označava datum prvog uspona Žaka Balma na Monblan 8. avgusta 1786. godine.

Luxury Experience