Minijaturno umetničko delo za vaš ručni zglob vredno više od pola miliona dolara

Jaquet Droz proslavlja tristoti rođendan svog osnivača, Pjera Žakea Droza, predstavljajući sasvim novo izdanje svog voljenog Bird Repeater modela…

Kao što verovatno već znate, u pitanju je neverovatni časovnik koji kombinuje automaciju sa komplikacijom minutnog repetoira. Predstavljajući esenciju slavne kuće satova, Jaquet Droz Bird Repeater 300th Anniversary Edition sadrži predivno kreirani brojčanik sa belim sedefom i crnim onikskom, koji je dobio aplikacije od 18-karatnog crvenog zlata.

Scena na brojčaniku inspirisana je živahnim dolinama La Šo de Fona, dok je starinska kuća u pozadini replika mesta rođenja Pjera Žakea Droza. Dva crvendaća smeštena u prednjem delu stoje na gnezdu koje sadrži dva hladna pileta, kao i jaje u sredini koje se polako otvara kako bi otkrilo još jedno pile kada je automacija aktivirana. Prednji deo je takođe dekorisan florom i faunom, uključujući cveće, crvene bobice, listiće, plavog leptira, vilinog konjica i skakavca.

Ovaj časovnik pokreće ručno navijajući Jaquet Droz Caliber RMA88, koji svoje mesto pronalazi u kućištu prečnika 47 mm, koje je kreirano od 18karatnog crvenog zlata. Izuzetno finiširani unutrašnji delovi mehanizma mogu se videti kroz prozirnu poleđinu kućišta, dok sam mehanizam radi pri frekvenciji od 18.000 vph i nudi rezervu energije u trajanju od 48 sati.

Časovnik je uparen sa ručno izrađenim crnim kaišem i kopčom koja je kreirana od 18-karatnog crvenog zlata. Bird Repeater 300th Anniversary Edition model ograničen je na samo osam primeraka, koji koštaju 544.700 evra.