Miki Maus je zvezda najnovijeg kolekcionarskog sata Gerald Genta

Ovog puta Diznijev lik ulazi u prelepu igru neposredno uoči FIFA Svetskog prvenstva.

Gerald Genta Mickey Mouse satovi su najveseliji kolekcionarski predmeti u svetu horologije, ali to ne znači da ih ne treba shvatiti ozbiljno. Gerald Genta, brend satova koji je Bulgari kupio 2000. godine (nešto više od decenije pre nego što je preminuo njegov istoimeni časovničar), vraća se svom omiljenom Diznijevom liku. Novi Arena Bi-Retrograde Mickey Mouse sat je upravo predstavljen, ovog puta sa legendarnim crtanim likom koji šutira fudbalsku loptu – baš na vreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.

Genta je napravio svoj prvi Miki Maus sat 1969. godine i od tada su neobični časovnici postali meta za kolekcionare. Genta je bio prvi časovničar koji je ušao u partnerstvo sa Diznijem i kreirao satove ne samo sa njegovim čuvenim mišem, već i sa Pajom Patkom.

Prošlogodišnja verzija, ograničena na 150 komada po ceni od 16.500 evra takođe lansirana u novembru, rasprodata je pre planiranog datuma isporuke u januaru 2022. Ove godine, kompanija je povećala broj časovnika na 200, dok je cena takođe porasla na 24.000 evra.

Uprkos svom razigranom izgledu, unutar čeličnog kućišta od 41 mm nalazi se sedefasti brojčanik. Neke od oblasti su premazane providnim lakom kako bi se dodao sjaj i volumen. Sat je dopunjen narukvicom od teksturirane crvene gume, vodootporan je do 100 metara i ima 42 sata rezerve snage.

Luxury Experience