Mesi je prešao u PSG – ali jedan detalj je privukao pažnju mnogih

Fudbalski superstar napustio je Barselonu prošle nedelje, nakon 21 godine provedene u ovom klubu…

Kakav časovnik bi trebalo da nosite na ruci tokom prvog dana na svom novom poslu? Ako pitate Mesija, odgovor je prilično jednostavna – Rolex. Argentinski fudbaler viđen je sa predivnim roze zlatnim Yacht Master modelom na ručnom zglobu, kada je stigao u Pariz kako bi potpisao ugovor sa PSG timom u utorak poslepodne. Sportski elegantni časovnik bio je prigodni izbor za fudbalera koji potpisuje prvi ugovor sa timom pored onog u kom je odrastao.

FC Barselona je šokirao čitav sportski svet prošle nedelje, kada su najavili da će posle dvadeset jedne godine Mesi napustiti njihov stadion. Godine lošeg finansijskog upravljanja i skoro implementirano ograničenje plate značilo je da španski klub više sebi ne može priuštiti Mesija, čak i kada se slavni fudbaler složio da ostane za daleko manju platu. Prema navodima, Mesi, koji je veran Barseloni, nije baš oduševljen selidbom u Pariz, ali je očigledno da pokušava da okrene ovu lošu situaciju u sovju korist. Prvi korak koji je napravio – potpisivanje novog ugovora sa osmehom na licu i Yacht Master časovnikom na ruci.

Tačnije, u pitanju je Oyster Perpetual Yacht Master ref. 126655, koji je pravi lepotan, opisan kao časovnik koji je definisao jednu eru. Njegovo kućište prečnika 40 mm napravljeno je od 18-karatnog Everose zlata, a u sebi sadrži crni brojčanik i mat crnu keramičku bazu. Pokreće ga 3225 automatski mehanizam nove generacije, sa rezervom energije u trajanju od 70 sati, dok dolazi sa istrajnom Oysterflex narukvicom, sa odgovarajućom Everose kopčom. Časovnik se prodaje po ceni od 27.300 dolara, koja svakako nije mala, ali budući da je Mesi dobio novi ugovor vredan 40 miliona dolara godišnje, za njega je prava sitnica.