MB&F lansira najmaštovitiju kolekciju satova

MB&F brend upravo je predstavio ultra-ekskluzivnu seriju sa osam unikatnih komada koji su bazirani na LM Split Escapement…

Kreiran uz pomoć majstora gravure, Edija Žakea, sci-fi inspirisan LM časovnik u potpunosti je transformisan tako što je dobio detalje inspirisane devetnaestim vekom i radovima Žila Verna. Edi Žake je sarađivao sa velikim brojem slavnih časovničara do sada, koristeći svoju magiju u kreiranju nekih od najveličanstvenijih modela sveta, a najpoznatiji je po svom radu na Voutilainen modelima. Kako kaže Maksimilijan Buser, osnivač MB&F brenda: “Radili smo sa Edijem duži niz godina, kako bismo gravirali nazive na naše mehanizme – to je kao da svirate Fur Elise na Stradivarijus violini”. Ipak, novi projekat slavne kuće neobičnih satova dao je Ediju praktično neograničenu slobodu, po prvi put.

Inspirisan francuskim novelistom, koji se često naziva “Ocem naučne fantastike”, a koji je ostavio snažan trag u literarnoj avangardi i nadrealizmu, Edi Žake je stvorio prava remek dela. Pod uticajem osam priča čuvenog genija pisane reči, Edi je uspeo da osmisli maštovite kreacije koje će osvojiti čak i one koji su čisti realisti.

LM Split Escapement Eddy Jaquet serija obeležava odstupanje od uobičajenih MB&F časovnika, u kojima je fokus uglavnom na tehničkim detaljima, umesto na estetici. Glavni element svih časovnika su unikatni ručno gravirani brojčanici koji na sebi sadrže elemente povezane sa delima Žila Verna. Kako saznajemo, cena ovih časovnika je 162.000 dolara bez poreza, ali nažalost, svaki od njih je već pronašao svog vlasnika.