Marvel i Audemars Piguet predstavljaju Royal Oak Concept Tourbillon “Spider-Man“ sat

Švajcarski proizvođač luksuznih satova Audemars Piguet otkrio je svoju najnoviju kreaciju, Royal Oak Concept Tourbillon “Spider-Man” časovnik.

Ovaj izuzetan sat označava drugu saradnju između brendova Audemars Piguet i Marvel, nakon njihovog uspešnog partnerstva 2021. Kombinujući tradicionalnu izradu sa futurističkom tehnologijom, Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ pokazuje neograničenu kreativnost kompanije Audemars Piguet. Ograničen na samo 250 komada, ovaj izvanredni sat takođe podržava plemenit cilj, jer će jedinstveno izdanje biti na aukciji u korist neprofitnih organizacija First Book i Ashoka, koje osnažuju mlade pojedince da ostvare pozitivan uticaj.

Marvelov superheroj Spajdermen je stekao ogromnu međunarodnu pažnju i postao je simbol vrednosti porodice i zajednice. Od stripova do video igara, Spajdermen je prožeo pop kulturu u raznim oblicima. Sa konceptom Royal Oak Tourbillon „Spider-Man“, Audemars Piguet odaje počast ovom legendarnom liku, hvatajući njegovu suštinu i narativ.

Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ prikazuje zadivljujući otvoreni mehanizam u svom kućištu od 42 mm koje je izrađeno od titanijuma i crne keramike. Inženjeri i časovničari iskoristili su svoju stručnost kako bi postigli transparentnost, dozvoljavajući liku Spajdermena da se pojavi trodimenzionalno iza safirnog kristala. Silueta Super Heroja je izrađena od belog zlata, sa laserski ugraviranim detaljima koji oponašaju teksturu njegovog odela. Vešti majstori ručno oslikavaju svaki komad, stvarajući prepoznatljivu dvobojnu estetiku sa kontrastnom mat crvenom i metalik plavom. Ovaj pedantan proces traje više od 50 sati, što pokazuje veliku posvećenost Audemars Piguet brenda. Brojčanik Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ sadrži arapske brojeve, dopunjene uglačanim kazaljkama sa luminiscentnim svojstvima koje postaju plave u mraku, podsećajući na Spajdermenov svet. Kućište sata prikazuje kombinaciju poliranih, mikro-peskarenih i satenskih završnih obrada, u skladu sa tradicionalnim tradicijama časovničarstva, dok mehanizam sadrži različite dekoracije, uključujući peskarenje i poliranje, što doprinosi njegovoj prefinjenoj estetici.

Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ je predstavljen sa zamenjivim kaišem koji omogućava vrhunsko iskustvo prilagođavanja. Opremljen je crno-sivim gumenim kaišem sa AP kopčom, kao i crnom i crvenom gumenom trakom koja je inspirisana herojskim odelom junaka. 

Kao i njegov prethodnik Black Panther, sat Spider-Man će biti ograničen na samo 250 primeraka i svaki će koštati 215.000 dolara.

Luxury Experience