MAD Paris predstavlja svoju viziju Rolexa

I dok je skoro nemoguće poboljšati klasiku, MAD Paris po svemu sudeći taj zadatak savladava sa lakoćom…

Oni su nam upravo to dokazali najnovijim osveženjem Rolex Datejust 41 modela. Iako je njegova silueta ostala praktično netaknuta, ovaj model pokriven je crnim mat završnim detaljima, koji su postali svojevrsni potpis francuske kuće. Baza, kućište i narukvica su dekorisani u ovom stilu, što je savršeni kontrast mastilo plavom brojčaniku u središnjem delu sata. Brojčanik je dekorisan crnim dragim kamenjem, uz izuzetak prozora koji prikazuje tačan datum. Tradicionalna crno bela slova reflektovana su u belom zajedničkom brendiranom ispisu koji se vidi na brojčaniku.  

Unutar kućišta koje ima prečnik od 41 mm, nalazi se 3235 mehanizam nove generacije, jedan od najpreciznijih koji su ikada potekli iz Rolex radionica. Sve ovo zajedno kreira časovnik koji ostaje veran svom originalnom dizajnu, koji je protkan futurističkim detaljima.

Naravno, ovaj proces prilagođavanja nije jeftin. MAD Paris verzija ovog modela će vas koštati 34.500 dolara, dok “obična” varijanta koja potiče od Rolexa, a kreirana je od žutog zlata i čelika sa dijamantskim markerima, košta 14.450 dolara.