Luksuzni satovi - šta nose poznati?

Veza koja postoji između muškarca i njegovog časovnika, slična je onoj koju ima sa svojim automobilom…

Muškarci vole modu i trendove, pa tako vole da poseduju i nose najmodernije i tehnološki najnaprednije časovnike. Naravno, ovo možemo posebno spaziti u Holivudu, gde neke od najskupljih modela časovnika možete videti praktično svakodnevno. Predstavljamo vam omiljene časovnike poznatih muškaraca.

Tom Kruz – Bremont

Ako bi ikada postojala definicija A-liste, verovatno bi bila predstavljena u formi Tom Kruza. To je glumac koji je na našim malim ekranima i bioskopskim platnima bio viđen u najvećim i najboljim filmovima današnjice. S obzirom na to da su praktično sve njegove uloge u akcionim filmovima, ne iznenađuje nas njegov izbor časovnika, koji je u savršenom skladu sa tim. On poseduje Bremont časovnik, koji je delo britanskog brenda, poznatog po otpornim dizajnima. Činjenica jeste da je ovaj brend jedan od vodećih na tržištu, kao i to da je njihova povezanost sa avijacijom razlog zbog kog je Kruz odabrao da nosi baš njihov model časovnika. Bremont brend osnovala su dva nekadašnja dizajnera aviona, a veliki broj njihovih dizajna kreiran je od instrumenata sa starih aviona. Ono što nas jeste iznenadilo je činjenica da su oni dosta pristupačniji od svih drugih imena sa ove liste. Časovnik koji Tom Kruz nosi, košta “samo” pet hiljada dolara.

Leonardo Di Kaprio – Tag Heuer

Kada smo već na temi glumaca sa A-liste, ne smemo zaboraviti Lea Di Kapria, posebno zbog činjenice da je pre samo par dana on dobio dugo očekivanog Oskara. Njegova dostignuća na velikom platnu su nešto što ne može svako postići. Baš zbog njegovih filmskih ostvarenja i upornosti, Di Kaprio je postao jedan od ambasadora brenda Tag Heuer. Njega često možemo videti sa Tag Heuer Carrera Chronograph modelom na ručnom zglobu. U poređenju sa drugim modelima časovnika koje poznati nose, njegov se može nazvati i skromnim. Tag Heuer je jedan od premium brendova u ovoj sferi poslovanja, sa veoma cenjenom reputacijom. Takođe, oni su svoju imperiju proširili i u modni svet, što nam dovoljno govori o njihovom uspehu i napretku.

Džejson Stejtam – Panerai

Nakon pomena akcionih filmova i Tom Kruza, Džejson Stejtam je logični nastavak priče. Mada, ono što on izvede na snimanju svojih filmova, retko ko može da ponovi. Ovaj britanski glumac u svojoj karijeri ima dosta filmova koji su postali kultni i koji će se zauvek pamtiti. Kada je poželeo da kupi sebi sat, Džejson je odabrao Panerai kao svoj prvi izbor, a ako ste gledali jedan od njegovih filmova, kao npr Transporter, možete da vidite kako njegovi likovi na ekranu nose upravo Panerai modele. Panerai brend ušao je u svet časovničarstva i ostvario brojna partnerstva, koja su obeležje jedne ere u dizajnu. Takođe, njegov cenjeni kolega, Silvester Stalone veoma ceni ovaj model časovnika.

Usher – Rolex

Sada se okrećemo muzičkoj industriji, gde se pojavljuje Usher, kao sledeća osoba na našem spisku. On je prodao desetine miliona svojih albuma tokom karijere, neki ga nazivaju najvećom osobom u svetu muzike, a nekoliko puta smo imali prilike da ga vidimo i na filmu. Naravno, kao logični sled događaja, zaključujemo da je Usher veoma poznata ličnost, što znači da on mora mnogo pažnje posvetiti svom izgledu i naravno časovniku koji će nositi. E pa, tu Rolex stupa na scenu, jer ovog čuvenog muzičara često možemo videti sa Rolex Milgauss modelom na ruci. To nimalo nije iznenađujuće, posebno ako uzmemo u obzir da je od strane Forbs magazina Rolex proglašen za 57.najmoćniji brend u svetu.

Bred Pit – TAG Heuer

Kada govorimo o najvećim poznatim glumcima i drugim ličnostima, ne možemo da preskočimo ili zaobiđemo Bred Pita. Takođe, ne moramo da nabrajamo njegova dostignuća, jer je već poznato da je on jedan od najuspešnijih glumaca svoje ere, a ujedno i je i muškarac kakav svi drugi pripadnici muškog pola žele da budu. I još jednom, Tag Heuer brend odabrao je pravog čoveka za svog ambasadora. Baš kao i Di Kaprio, Bred Pit na svom ručnom zglobu nosi Carrera model, koji je jedan od najpopularnijih časovnika ovog brenda zbog svog celokupno luksuznog izgleda.

Robert Dauni Džunior – Jaeger LeCoultre

Bilo da je u ulozi Iron Mana ili Šerloka Holmsa, Robert Dauni Džunior je jedna od omiljenih ličnosti Holivuda. Uglavnom je poznat zbog svojih skorašnjih i prethodno pomenutih uspeha, ali moramo napomenuti da je on na malim ekranima od svoje pete godine. Po pitanju časovnika, on je jedini muškarac na našoj listi, koji nosi Jaeger LeCoultre proizvod. Saradnja čuvenog glumca i časovničarskog brenda započela je tokom predstavljanja Iron Man franšize, kada smo mogli da vidimo različite časovnike ove kompanije na njegovom zglobu tokom svakog promotivnog pojavljivanja. Mogli smo da ga vidimo sa Amvox 3 modelom, iako to baš i nije najpopularniji dizajn čuvene kompanije. Oni su kreirali najmanji mehanizam sveta kao i najkomplikovaniji časovnik ikada, što nam dovoljno govori o ekskluzivnosti njihovih dizajna.

Džon Travolta – Breitling

Travolta je prava osoba za kraj ovog teksta, jer je kao šlag na torti. On je poznat po svojim glavnim ulogama u filmovima poput Pulp Fiction i Face Off. Baš kao i Robert Dauni Džunior, on je već dekadama deo glumačkog biznisa, pa je logično što nas zanima koji časovnik on nosi. On je jedini na našoj listi koji nosi Breitling model. Breitling kompanija često sarađuje sa poznatim imenima, i možemo slobodno reći da su jedna od najboljih kompanija u časovničarskoj istoriji. Takođe, oni često sarađuju sa brojnim poznatim brendovima kao što je Bentley, što nam još jednom pokazuje koliko su zapravo luksuzni i ekskluzivni.

D.Ć.