Louis Vuitton otkriva unikatni sat prenoseći svoje časovničarske veštine u svemir

Više slika

Više slika

Francuska luksuzna modna kuća Louis Vuitton slavi 200. godišnjicu rođenja istoimenog osnivača kompanije…

Kako bi obeležili ovu priliku, najvredniji svetski luksuzni brend je predstavio zapanjujući unikatni časovnik koji zaista nije sa ovog sveta. Nazvano Louis Vuitton Tambour Jacquemart Minute Repeater, ovo horološko remek-delo lepo demonstrira stručnost svog relativno mladog odeljenja za časovničare. Sat po meri nudi izuzetan spoj horološke složenosti i zadivljujućih veština emajliranja Anite Porše i majstorstva graviranja Dika Stinmana. Bilo je potrebno dve godine predanog rada talentovanih inženjera i majstora brenda kako bi kreirali slavljenički unikatni sat, koji je konačno predstavljen, oduševivši čitav svet.

Unikatni Tambour Jacquemart Minute Repeater časovnik je napravljen po narudžbini kupca i izvođenje njegove komplikacije zvona i automacija predstavljaju prikaz najčistijeg oblika horološke umetnosti. Sat ima futuristički prikaz legendarnog kućišta Tambour, koje je dizajnirano da izgleda kao astronautski šlem sa pogledom na svemir.

Kućište prečnika 46,8 mm je napravljeno od mikrobrušenog titanijuma sa ušicama i okvirom od 18-karatnog belog zlata, dok je kruna na 12 sati omaž džepnim satovima prošlosti. Okvir je ugraviran sa 12 slova „Louis Vuitton“ i ispunjen plavom gumom. Štaviše, kućište i kruna su prošarani dragim kamenjem u formi gradijenta.

Pokretni elementi na brojčaniku su ručno izvajani u belom zlatu od strane švajcarskog majstora Dika Stinmana, što uključuje minijaturni svemirski brod, dve planete i kultni LV motiv cveća sa četiri latice. Zanimljivo je da na brojčaniku nema indeksa ili brojeva. Svako od 12 slova na okviru je poravnato sa odgovarajućim satom.

Sat pokreće kalibar LV 200, koji se može videti kroz poklopac kućišta od safirnog kristala. Mehanizam sa ručnim navijanjem nudi 100-časovnu rezervu snage, što je impresivno. Sat je uparen sa odgovarajućim plavim gumenim kaišem koji je utisnut slovima Louis Vuittona. Unikatni sat će biti isporučen svom vlasniku u klasičnoj futroli u stilu kofera sa potpisom Louis Vuitton.

Nema reči o cenama ili vlasniku koji je naručio sat.

Luxury Experience