Lionel Mesi dobio prestižnu nagradu noseći Patek Philippe sat od 220.000 dolara

Lionel Mesi dobio je nagradu za najboljeg fudbalera na svetu noseći na ruci sat Patek Philippe Ref. 5270P Perpetual Calendar Chronograph.

Lionel Mesi je najbolji fudbaler na svetu u izboru FIFA. Na svečanosti koja je održana 27. februara u Parizu, Mesi je pobedio svoje nominovane kolege Kilijana Mbapea i Karima Benzemu. Na kraju krajeva, 2022. je bila značajna godina za argentinskog napadača, koji je postigao sedam golova na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022. u Kataru, što je Argentinu dovelo do prve pobede na Svetskom prvenstvu od 1986. godine.

Naravno, nagrada nije bila jedini sjajni predmet u rukama fudbalske zvezde. Dok je Mesi primao nagradu, držeći iskren govor, pogledi nisu mogli a da ne padnu na spektakularni Patek Philippe sat koji je krasio njegov levi zglob.

Patek Philippe Ref. 5270P Perpetual Calendar Chronograph koji je nosio napadač Saint-Germaina na ceremoniji dodele, predstavljen je 2022. godine, a prema sajtu brenda njegova cena iznosi 218.820 dolara.

Sat ima platinasto kućište prečnika 41 mm, poleđinu od prozirnog safirnog kristala, zeleni brojčanik i zlatne kazaljke, a opremljen je i sjajnim crnim kaišem od aligatorske kože.

Patek Philippe je patentirao ručni sat Perpetual Calendar 1889. godine i od tada brend redovno uvodi inovacije. Ovaj model sa ručnim navijanjem Grand Complications 2022 koristi mehanizam hronografa CH 29-535 PS Q i prikazuje dan-noć, datum, mesec, prestupne godine i faze meseca. Takođe ima tajmer od 30 minuta.

„Želim da se zahvalim treneru (Lionelu) Skaloniji i mojim saigračima. Bez njih ne bih bio ovde", rekao je Mesi dok je primao trofej. „To je bio san koji sam jurio tako dugo i konačno sam ga ostvario. To je san za svakog igrača. Vrlo malo njih može to da postigne, a ja sam imao sreće da to uradim."

Fudbalska zvezda je ranije nosila druge vrhunske satove, uključujući Patek Philippe Nautilus od belog zlata sa cenom od 145.000 dolara i Rolex Yacht-Master od ružičastog zlata.

Luxury Experience