Lion Astroclock – novi Chanel sat u planetarijumskom stilu

Više slika

Više slika

Na ovogodišnjem sajmu Watches and Wonders u Ženevi, pariska modna kuća Chanel predstavila je svoju novu kolekciju časovnika Interstellar Capsule, inspirisanu „naučnom fantastikom, svemirom i putovanjem kroz vreme“.

Među svim egzotičnim satovima iz linije, pažnju nam je privukao impozantan stoni sat Lion Astroclock. Nova horološka kreacija bi vas mogla podsetiti na sat hronosfere koji je brend lansirao 2018. godine, na kraju krajeva, švajcarski časovničar L’Epee je odgovoran za razvoj i stonih satova sa astronomskom tematikom.

Lion Astroclock karakteriše tipičan Chanel stil naglašen monohromatskim izgledom skulpturalnog časovnika koji je uglavnom izrađen od površina sa mat crnim finišem.

Sat visine oko 35 cm se sastoji od staklene sfere koja ga zatvara i pravougaone osnove koja služi kao postolje za celu kreaciju. Unutar staklene baze nalazi se skulptura lava, koja je referenca na horoskopski znak Koko Šanel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Stakleni globus obavija mehanizam sa sofisticiranim završnim obradama, 18-karatnu kometu od belog zlata i kazaljke sa sazvežđem, obe ukrašene dijamantima. Mehanizam za sat razvio je L'Epee i nalazi se izložen ispod prelepog trodimenzionalnog prikaza vremena. Biće napravljeno samo pet primeraka Chanel Lion Astro sata, svaki po ceni od 350.000 dolara.

Luxury Experience