Lepota tradicije - reizdanje Urwerk UR-100V Iron modela

I dok ovo definitivno nije najrevolucionarnije izdanje koje je slavni švajcarski brend predstavio ove godine, ograničeno izdanje Urwerk UR-100V Iron časovnika oduševljava svojom predivnom vibracijom industrijskog stila…

Samo dvadeset pet primeraka ovog lepotana će ikada biti proizvedeno, a svaki dolazi sa cenom od 48.000 CHF. Nakon jednog pogleda na ovaj predivni model, sigurni smo da ćete odmah moći da spoznate njegovu pravu vrednost, ali i više od toga.

Sportski časovnici od nerđajućeg čelika sa prefinjenim dizajnom kao što je ovaj, neretko se prodaju po cenama koje su daleko cena njihovih kolega kreiranih od dragocenih metala. Samim tim, velika imena na tržištu konstantno reinterpretiraju svoje modele sa detaljima od nerđajućeg čelika, dok ni svet Haute Horlogerie nije ostao imun na ovaj trend.

Kao rezultat toga, jedan od najprepoznatljivijih Urwerk modela transformisan je u fantastični omaž. Sadržeći osveženi mehanizam, njegovo asimetrično kućište sa prečnikom od 41 mm u skladu je sa sci-fi inspirisanom formom časovnika koju već volimo i obožavamo, s tim što sada sadrži mešavinu elemenata od titanijuma i nerđajućeg čelika, koja mu daje robusni i zaista privlačni izgled.

Gledano sa strane, safirna kupola oba kristala i poleđine kućišta predstavlja fascinantnu mešavinu organskih i industrijskih formi, skrećući pažnju gde god da se nađe. Možemo slobodno reći da i brojčanik doprinosi upravo toj priči.

Ipak, UR-100V Iron model u sebi skriva brojne druge detalje zbog kojih će se istaći u masi. Moramo pomenuti da njegov karusel koji rotira svaki disk dolazi u varijanti od aluminijuma, do kružni brušeni diskovi, kao i bazni elementi, dolaze kreirani od ARCAP legure.

UR-100V Iron sadrži plavi SuperLumiNova sloj koji popunjava gravirane indekse sata i minuta, dok vatreno crveni indikatori vode računa o svakom trenutku koji prolazi. Časovnik pokreće UR 12.02 automatski mehanizam, skriven iza izuzetnog skeletonizovanog brojčanika.

Kompleksni mehanizam dobio je rearanžirani karusel za disk sata, dok takođe dolazi sa unikatnim Windfanger navijajućim rotorom i rezervom energije u trajanju od 48 sati. Na kraju, možemo reći da je Urwerk UR-100V Iron uparen sa postavljenim Alcantara kaišem, zavodljive teget nijanse. Da li želite da budete jedna od dvadeset pet osoba koje će dobiti priliku da ga ponesu na svom ručnom zglobu?