Lepota crvene boje u novom Jaeger-LeCoultre časovniku

Jaeger-LeCoultre brend odaje poštu svom ikoničnom časovniku, za njegov devedeseti rođendan…

Reverso model švajcarskog časovničarskog brenda je neopevani heroj u svetu horologije. Iako je u proizvodnji od svog lansiranja 1931.godine, ovaj diskretni model ne dobija isto priznanje kao drugi modeli njegovog kalibra. Ipak, njegova najnovija iteracija će možda to promeniti za stalno. Nazvan Reverso Tribute Duoface Fagliano, ovaj model ograničenog izdanja sadrži iste Art Deco proporcije originala i njegovo flip-over kućište. Ipak, on stapa dual-time zone komplikaciju Duoface modela sa uravnoteženim izgledom Tribute kolekcije.

Originalno razvijen kako bi odgovorio na potrebe polo igrača, novi časovnik ima inherentni atleticizam, koji savršeno akcentuje njegovu svedenu eleganciju. Ono što mu definitivno pomaže da se izdvoji među svim ostalim jeste njegov bordo brojčanik i kožni kaiš odgovarajuće boje.

Duoface dozvoljava displeju dva brojčanika da prikazuje različite vremenske zone, pri čemu svaki ima sopstveni izgled. Druga vremenska zona se prilagođava malim slajderom koji je smešten u samom vrhu kućišta i u celosti je nevidljiva, osim onda kada se kućište okrene. To je moguće zahvaljujući vrhunskom inžinjeringu kućišta prečnika 47 mm i ručno navijajućeg Calibre 854A/2 koji se unutra krije, a koji generiše 21.600 vibraciju po satu i ima rezervu energije u trajanju od 42 sata.

Prednji brojčanik dobio je bordo boju zahvaljujući emajliranim detaljima, što je akcentovano indeksima koji su napravljeni od crvenog zlata, baš kao i kućište.

Ograničen na samo 190 komada, Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited Edition časovnik može se kupiti samo u buticima ovog brenda, po ceni od 23.900 dolara.