Lepota crnog oniksa u novom Jaquet Droz časovniku

Crni oniks siguran je način da se jedan časovnik učini još zavodljivijim...

Primer koji to potvrđuje je novi hronograf Jaquet Droz brenda, koji je zahvaljujući ovom mračnom i dramatičnom materijalu, jednostavno zasijao. Sat je prethodno imao sive, srebrne i plave brojčanike koji su ručno obrađeni, dok sada dodaje oniks svojoj jedinstvenoj listi outfita.

Slično asimetričnim komadima, časovnik ima kućište od nerđajućeg čelika koje ima prečnik od 43 mm i visinu od 14,84 mm. Ekran je nagnut tako da kruna sedi na poziciji 4 sata, dok se brojčanik koji meri sate i minute nalazi na poziciji 1 sat, a tridesetominutni hronograf i prikaz datuma okupiraju poziciju sedam sati.

Naravno, brojčanik od oniksa je njegova glavna karakterisitika, dajući mu neverovatnu dubinu, što dodatno akcentuje belo zlato i kazaljke obložene rodijumom. Dvobojna tema se prenosi na ručno izrađeni remen od crne aligator kože, koji je dobio kopču od nerđajućeg čelika. Jedini nagoveštaj boje može se videti u obliku suptilnog crvenog vrha kazaljke i grimiznog „31“ na prikazu datuma.

Kao i njegovi prethodnici, crna lepotan ima mehanizam koji je posebno razvijen za rad sa jedinstvenom koreografijom van centra. Poznat kao Jaquet Droz caliber 26M5R, automatski hronograf pokreće ovaj model, a takođe se može videti kroz zadnju stranu kućišta kreiranu od safira, što nosiocu daje priliku da ceni oscilirajući teg od crvenog zlata, kao i oznake Cotes de Geneve koje su ugravirane na svakom mostu. Časovnik ima rezervu energije u trajanju od 68 sati.

Na kraju, možemo još reći da se ovaj časovnik može kupiti po ceni od 21.000 dolara.