Leica ZM Monochrom Edition - novi satovi koji stilom pariraju luksuznim kamerama

Najnovije dostignuće kompanije Leica se ne odnosi na njene poznate kamere, već na novu verziju satova ZM1 i ZM 2, nazvanu ZM Monochrom Edition.

„Jednostavnost je krajnja sofisticiranost“, jednom je rekao Leonardo Da Vinči, a nekoliko stotina godina kasnije, izgleda da je nemačka kompanija Leica ubacila njegove reči u svoj DNK, insistirajući da sve što napravi bude jednostavno. Poslednje dostignuće se ne odnosi na poznate kamere brenda, već na novu verziju satova ZM1 i ZM 2, nazvanu ZM Monochrom Edition.

Kada je kompanija pre godinu dana odlučila da lansira svoj prvi sat, mnogi su u neverici odmahivali glavom. Posle četiri godine razvoja, L1 i L2 – ubrzo preimenovani u ZM 1 i ZM 2 – bili su lepi koliko biste očekivali od bilo kog proizvoda koji nosi Leica logo.

Crpeći inspiraciju iz svog M11 Monochrom fotoaparata, Leica je predstavila dva nova sata koji poštuju estetsku suštinu crno-bele fotografije. Dolazeći u minimalističkom dizajnu, Leica ZM Watch Monochrom Edition izostavlja sve metalne nijanse i boje, osim svoje prepoznatljive crvene tačke na kruni. Nenaglašeni i nijansirani, satovi prečnika 41 mm su upakovani u nerđajući čelik obložen PVD-om koji emituje neverovatne detalje i dubine kada ga pogodi svetlost. Neverovatan brojčanik izrađen je od aluminijuma visoke čvrstoće i obložen crnim rodijumom. Njegovoj elegantnoj i čvrstoj estetici dodaje se crna lakirana druga kazaljka, kao i antirefleksni safirni kristal otporan na ogrebotine. Povrh toga, debela i čvrsta crna teleća koža se koristi za izradu kaiševa - još jedan suptilan, ali veran podsetnik na čvrste kaiševe M11 Monochrom kamere.

Satovi Monochrom Edition biće dostupni sledećeg meseca u odabranim Leica prodavnicama širom sveta. ZM 1 će koštati 11.550 evra, dok će ZM 2 koštati 15.450 evra.  

Luxury Experience