Lang & Heine: jedinstveno remek delo FRIDRIH III – „ORIENT“

Više slika

Više slika

Ovaj izvanredni časovnik je samo jedan primer stvoren kao odgovor na rastuću potražnju za luksuznim satovima po meri.

Poslednjih godina došlo je do ponovnog oživljavanja interesovanja za tradicionalne zanate i zanatske tehnike, a to se pretočilo u želju za individualizovanijim i ekskluzivnijim proizvodima. Sat po meri je savršen primer ovog trenda, i sigurno će biti dragocena stvar za svog srećnog vlasnika.

Nazvan „Orient“ od strane svog kupca, novi sat napravljen po meri kompanije Lang & Heine je zaista izvanredan komad zanatstva koji je napravio renomirani brend, inspirisan drevnom azijskom grnčarijom viđenom u Musee Guimet u Parizu.

Sat ima prelep beli emajlirani brojčanik sa slikom inspirisanom drevnom posudom izloženom u Muzeju Guimet (Musée national des arts asiatiques-Guimet; MNAAG), muzeju umetnosti u Parizu. Muzej ima jednu od najvećih kolekcija azijske umetnosti van Azije.

Brojčanik je izrađen od belog zlata sa champleve tehnikom – predstavljajući logo i “made in Saxony”. Nema male sekundare i nema brojeva, umesto toga, slikarka porcelana, koja je završila školovanje u poznatoj manufakturi porcelana u Majsenu, oslikala je sat travom i cvećem u nijansama plave i crne na belom emajlu. Dizajn se spaja sa ivicom i pozicija slike daje indikaciju položaja stvarnih brojeva. Kazaljke su specijalno dizajnirane za ovaj sat, tanke i diskretne izrađene od čelika. Kućište od 18-karatnog belog zlata je postavljeno sa plavim safirom u kruni.

Mehanizam sata je praznik za oči. Umesto pozlate, obložen je rodijumom i ima gravure “pièce unique” i “Orient“. Posebni naglasci koji oduševljavaju su uglačana površina tri zlatna točka i, poseban izazov za majstore časovničara, točkovi za navijanje sa uglačanom površinom. Da bi se dodatno ulepšao ukupan izgled, crveni rubini zamenjeni su prozirnim.

Luxury Experience