Komplikovan i predivan - novi Ulysse Nardin časovnik

Časovničarski brend Ulysse Nardin predstavio je svoj novi časovnik nazvan Executive Tourbillon Free Wheel…

Dostupan u varijacijama od belog i roze zlata, dizajn ovog novog komada predstavlja kreativnu interpretaciju Executive Skeleton Tourbillon, modela koji već postoji u asortimanu ovog brenda. On poseduje dizajn u kom je nekoliko komponenti mehanizma podignuto iznad površine brojčanika, tako da one deluju da su fizički odvojene jedna od druge, odnosno kao da lebde iznad brojčanika.

Dve verzije ovog časovnika dolaze i sa suptilnim varijacijama – Executive Tourbillon Free Wheel od belog zlata ima dezen košnice na brojčaniku, dok varijanta od roze zlata ima brojčanik kreiran od crnog krečnjaka.

Ovaj model pokreće novi mehanizam, koji je tek razvijen od strane ovog brenda i ručno se navija, UN-176, a ima impresivnu rezervnu energiju u trajanju od sedam dana. Leteći turbijon opremljen je čuvenom oprugom u formi sidra, koja je u potunosti napravljena od silikona.

Novi časovnik meri 44 mm u prečniku i ima kupolasto safirno staklo, koje prati veoma tanko kućište, sa trostrukim lugovima. Obe verzije ovog novog modela dolaze u pratnji karbonski crnog alligator kaiša, pri čemu verzija od roze zlata košta 96.000 dolara, a model od belog zlata 99.000 dolara.