Klasična lepota novih Omega muških satova

Iako nije prepoznatljiva poput Speedmaster linije, Omega Constellation kolekcija jedna je od najstarijih i najpoželjnijih linija ovog brenda…

Po prvi put predstavljena 1952.godine, sa slavnim “pie-pan brojčanikom”, ova kolekcija muških hronometara dobila je svoj prepoznatljivi izgled 1982.godine, kada su svi časovnici preobraženi tako da sadrže kućišta u elementima polumeseca na vrhu i dnu i četiri “kandže” sa strane, integrisane mono-link narukvice, kružne brojčanike i indekse na bazi. Sada, Constellation linija za muškarce dobija sasvim novi izgled, što obeležava peti put transformacije ikoničnog asortimana u skoro četiri decenije.

Svih 26 novih modela u trenutnoj kolekciji smešteni su u kućišta prečnika 39 mm, koja su kreirana od 18-karatnog žutog ili Sedna zlata, ili nerđajućeg čelika. Poput ženske linije, koja je dobila preobražaj 2018.godine, časovnici za muškarce sada su dobili polirane ivice, kandže i narukvice, tanje baze sa redizajniranim rimskim brojevima, konične korone, redizajnirane kazaljke i obeleživače, koji su inspirisani Njujorkom, uz ponudu kožnih kaiševa raznih boja, pored narukvice od nerđajućeg čelika.

Unapređenje se takođe odvilo i iza scene – svi novi modeli poseduju Master Chronometer mehanizme, koji akcentuju superiornu preciznost, performanse i magnetnu otpornost.

Cene časovnika iz nove kolekcije za muškarce kreću od 5.280 dolara za modele sa kućištem od nerđajućeg čelika i kožnim kaišem. Čelični modeli sa narukvicama koštaju 6.050 dolara, dok dvotonska varijanta od čelika i Sedna ili žutog zlata košta 7.450 dolara. Dvotonski modeli sa narukvicama od čelika koštaju 9.000 dolara, dok oni dekorisani dijamantima koštaju 100 dolara više. Vrhunac ove linije je model koji je u celosti kreiran od zlata i košta 31.000 dolara.