Karlos Sains trčao za lopovima kako bi vratio svoj časovnik od 350.000 dolara

Karlos Sains postao je najnovija žrtva krađe časovnika među vozačima Formule 1...

Nakon što je završio treći na italijanskom Grand Prix, vozač Ferarija je opljačkan i kada mu je ukraden izuzetno skupoceni časovnik brenda Richard Mille. Srećom, uspeo je da trči za lopovima, stigne ih i vrati svoj sat. Prema različitim izvorima, 29-godišnji trkač je prišao trojici nepoznatih muškaraca dok je šetao ispred hotela Armani u Milanu u nedelju uveče. Predstavljajući se kao fanovi koji žele da dobiju autogram, oni su navodno uperili nož prema Sanisu i odneli Richard Mille sat koji je bio na njegovoj ruci. Nema informacija da li je došlo do tuče ili je vozač Formule 1 dobrovoljno predao sat. Međutim, Sains, još uvek obučen u opremu svog tima, odmah je odlučio da trči za pljačkašima.

Nekoliko vesti sugeriše da je Sains bio u pratnji svog trenera i članova javnosti kako bi pratili pljačkaše. Nakon kratke potere, Sains je uspeo da uhvati jednog od lopova i zadrži ga dok policija nije stigla. Njegov pomoćnik i trener su uspeli da uhvate druga dva napadača i retki Richard Mille je pronađen. Nije poznato da li je bilo nasilja tokom potere, ali su sva tri lopova, uzrasta između 18 i 20 godina, na kraju uhapšena od strane policije. Na internetu se pojavio i video snimak incidenta koji prikazuje jednu osobu kako je uhapšena od strane policije, dok se Sains može videti kako teško diše sa rukama na kolenima.

Časovnik o kom se radi je zapravo limitirani Richard Mille 67-02 Alexander Zverev model. Napravljen od visokotehnoloških ultra-lakih materijala, sat zajedno sa narukvicom teži samo 32 grama. Iako je prvobitno lansiran 2018. godine sa cenom koja se otprilike pretvara u 140.000 dolara, trenutno je dostupan za skoro 350.000 dolara na tržištu polovnih modela.

Velika je stvar što je Sains uspeo da uspešno prati pljačkaše i povrati izuzetno skup sat, ali situacija bi mogla da se završi strašno za vozača Ferrarija, s obzirom da su pljačkaši imali nož. Srećom, on nije povređen i njegova radost zbog osvajanja trećeg mesta nije bila pokvarena. Nije samo uspeo da prestigne lidera prvenstva Maksa Ferštapena i osvoji pol poziciju u subotu, već je uspeo da se odupre kasnom napadu svog timskog kolege Leklerka i završi treći na italijanskom Grand Prixu.

Pokušaj krađe koji se dogodio u nedelju je jezivo sličan onome što se dogodilo njegovom timskom kolegi iz Ferrarija, Čarslu Leklerku, prošle godine. Vozač Formule 1 je bio opljačkan kada mu je ukraden Richard Mille RM 67-02 sat vredan 320.000 dolara dok je bio na odmoru sa prijateljima i trenerom u Italiji. Na veoma sličan način, nekoliko lopova koji su se predstavljali kao fanovi ukrali su mu izuzetno skup sat. U njegovom slučaju, bilo je kasno da ih prati kada je shvatio da je sat nestao. Međutim, godinu dana kasnije, Leklerk je uspeo da pronađe napadače i da ih pojuri u svom prilagođenom Ferrari 488 Pista. Italijanska policija je uhapsila tri muškarca i jednu ženu povezanu sa krađom Leklerkovog Richard Mille sata; međutim, sudbina izuzetno skupog časovnika još uvek nije poznata.

Luxury Experience