Kako izgleda Piaget sat koji će doneti sreću u 2022. godini

Krajem 2021. godine švajcarski brend nakita i satova Piaget objavio je dugo očekivani novitet - sat sa glavnim simbolom 2022. godine u okviru kolekcije Altiplano.

Model je izašao u prodaju u ograničenom izdanju od 38 komada. Sat ima brojčanik od 38 mm i izrađen je od 18-karatnog belog zlata sa 78 brilijantno brušenih dijamanata. Sat sa motivom tigra je opremljen ultra finim 430P mehanizmom sa ručnim navijanjem koji odražava visoke veštine Piaget majstora.

Glavni ukras novog sata je brojčanik, na kome se šepuri emajlirani tigar. Kompleksni materijal obrađivala je legendarna Anita Proše, koja sa kompanijom Piaget sarađuje od 2006. godine i radi isključivo sa emajlom. Ranije je koristila tehniku staru više od 4.000 godina: prenela je šaru na površinu brojčanika koristeći zlatne trake da napravi minijaturne pregrade, a zatim ispunila praznine raznim pigmentima. Zatim su brojčanici nekoliko puta poslati u pećnicu i lakirani.

Svako ko traži ekstravagantan luksuzan poklon za sebe ili voljenu osobu za Novu godinu svakako treba da obrati pažnju na novi model Piaget koji će doneti sreću u „Godini Tigra“ koja je pred nama.