Jedinstveni zlatni Ebel sat Elvisa Prislija je na prodaju

Krunski dragulj kolekcije satova Elvisa Prislija upravo je stigao na tržište.

Dizajniran od strane švajcarskog luksuznog časovničara Ebel, sat od 14-karatnog žutog zlata je jedinstveno blistav kao i sam kralj i ističe se među njegovim drugim, tradicionalnijim satovima. Jedinstveni sat ima privlačnu nazubljenu traku, brojčanik optočen sa 26 okruglih belih dijamanata i isprepleteni lanac na jednoj strani. U međuvremenu, na brojčaniku, plave oznake pružaju malo kontrasta.

Legenda kaže da je pokojni kralj rokenrola Elvis Prisli poklonio sat svom bliskom prijatelju i rezervnom pevaču Džonu Danijelu Samneru. Čak je na satu ugravirao poruku „Od Elvisa Dž. D. Samneru, 1974". Poznato je da je Prisli svojoj porodici, prijateljima i kolegama poklonjao razne vredne poklone u znak zahvalnosti, ali ovo je možda najekstravagantniji predmet koji je ikada poklonio.

Antikvarnica M.S. Rau iz Nju Orleansa je naišla na sat kasnih 2000-ih nakon što je samo dva puta promenio vlasnika.

„Osamdesetih godina prošlog veka, Samner je prodao sav svoj nakit nekadašnjem vlasniku Stamps Quartet, Majku Munu, strastvenom obožavaocu i kolekcionaru svih stvari vezanih za Elvisa“, rekao je vlasnik antikvarnice. „Posle Elvisove smrti 1977. godine, Samner je podstakao Muna da otvori prvi Elvisov muzej u Tenesiju, što je i učinio 1979. Ovaj sat je ostao u kolekciji muzeja do 2018, a zatim je prodat privatnom kolekcionaru.”

Sat optočen dijamantima je odličnom stanju čak i nakon svih ovih godina. On je, naravno, predstavljen sa sertifikatom o autentičnosti i fotografijom pevača koji je sat ponosno nosio na svom zglobu.

Što se tiče cene, jedinstveni zlatni Ebel sat Elvisa Prislija vredi 495.000 dolara.