Jedinstveni Patek Philippe časovnik odlazi na aukciju

Ovaj unikatni Patek Philippe časovnik smatra se najjedinstvenijim i najluksuznijim časovnikom koji je ikada napravljen, a sada ide na aukciju, osam godina nakon što je poslednji put javno prodat…

Patek Philippe ref- 3843/1 kreiran je od strane švajcarskog brenda 1990.godine za privatnog klijenta, a činjenica da je razvijen sa dijamantom od 13.43 karata koji menja tradicionalni safirni kristal zaista ga čini jedinstvenim. Anonimni klijent dao je slavnom brendu glomazni dijamant i zatražio časovnik koji će biti kreiran sa dijamantom u fokusu. Prema zvaničnom listingu, u pitanju je bio treći najveći “plaque” dijamant na svetu. Štaviše, ovaj časovnik je jedini koji sadrži portet sečeni dijamant na čitavom svetu.

Patek Philippe brend zatražio je pomoć od ženevskog proizvođača kućišta za časovnike, Atelier Reunis, kako bi dizajnirali formu kućišta u skladu sa oblikom dijamanta. Kao rezultat, kućište kreirano od 18k belog zlata dobilo je asimetrični oblik i bespoke Stern Freres brojčanik od plavog zlata. Govoreći o ovom unikatnom časovniku, istoričar juvelirstva, Dijana Skarsbrik, izjavila je: “Refleksije faseta osvetljavaju portret, tačnije, visoko polirana površina dozvoljava mu da isijava sa daleko više blistavosti u poređenju sa kristalom i to jednostavno mami poglede. Samo najčistiji dragi kamen visokog kvaliteta može postići ovaj efekat”.

 

Asimetrija ovog časovnika reflektovana je baton indeksima kreiranim od 18k belog zlata i tačkastim markerima koji su asimetrično postavljeni. Pored unikatnog referentnog broja, poleđina kućišta takođe je gravirana težinom dijamanta. Ovaj časovnik kompletira mrežasta narukvica kreirana od belog zlata. Kupac ovog interesantnog Patek Philippe modela dobiće i digitalnu kopiju sertifikata o poreklu koji je obeležen datumom 18.januar 1994.godine i potpisan od strane Filipa Sterna. Na kraju, možemo još samo reći da će ovaj časovnik biti dostupan za kupovinu tokom predstojeće Christie’s Watches Online: The Dubai Edit aukcije, a očekuje se da će dostići cenu između 1 i 2 miliona dolara.

Luxury Experience