Jedinstveni časovnik za Only Watch humanitarnu aukciju

U Ženevi će se 11.novembra ove godine održati Only Watch humanitarna aukcija, pa za tu priliku, TAG Heuer brend predstavlja jedinstveni, specijalni set koji će biti aukcijski prodat…

Deo seta je novi TAG Heuer Connected Modular 45, kao i prestižni Heuer-02 modul. Jedinstveno iskustvo će takođe biti deo ovog paketa: ručak za četiri osobe sa Žan Klod Biverom, izvršnim direktorom TAG Heuer brenda i predsednikom časovničarske divizije LVMH grupe, na kom će se govoriti o evoluciji časovničarske industrije tokom poslednjih 20 godina, kao i izazovima koje donosi budućnost.

Sedmo izdanje Only Watch humanitarne aukcije, koje organizuje Monegasque Asocijacija koja se bori protiv mišićne distrofije i Monaco Yacht Show, održaće se 11.novembra ove godine. Sa preko 25 miliona evra koliko je sakupljeno od 2005.godine, Only Watch je jedna od najvećih akcija ovog tipa koja zauzima posebno mesto u kalendarima ljubitelja jedinstvenih časovnika.

TAG Heuer brend je veoma ponosan što može podržati ovu kampanju doniranjem jedinstvenog specijalnog izdanja, koje sadrži novi TAG Heuer Connected Modular 45, njegove aksesoare i Heuer-02 Tourbillon modul. I časovnik i modul predstavljeni su u bojama aukcije – crnoj i živahno žutoj. Pobednik nadmetanja će dobiti i jedinstveno iskustvo kao deo svog paketa, koje će sadržati ručak za četiri osobe sa Žan Klod Biverom, izvršnim direktorom TAG Heuer brenda i predsednikom časovničarske divizije LVMH grupe, na kom će se govoriti o evoluciji časovničarske industrije tokom poslednjih 20 godina, kao i izazovima koje donosi budućnost.

Connected Modular 45 je prvi modularni TAG Heuer luksuzni časovnik, sa Swiss Made obeležjima. Only Watch verzija ovog časovnika uparena je sa žutim kaišem i bazom. U pitanju je pravi luksuzni švajcarski časovnik, koji je dizajniran, razvijen i sastavljen u Švajcarskoj od strane ovog brenda, u saradnji sa kompanijom Intel: vodootporan je do dubine od 50 metara, ima GPS, NFC sensor za plaćanje, vrhunski AMOLED ekran visoke definicije i asortiman beskrajno prilagodivih TAG Heuer brojčanika. On ima sve osobine Android Wear 2.0 najnovije generacije, kao i novu TAG Heuer Companion aplikaciju, koja vam dozvoljava da personalizujete svoj časovnik.

TAG Heuer Connected Modular 45 poseduje originalni koncept koji je u potpunosti nov u polju pametnih časovnika: njegov pametni modul može se zameniti Haute Horlogerie mehaničkim modulom, koji poseduje tri kazaljke i hronograf sa COSC sertifikatom. Ekskluzivno izdanje ovog modela za Only Watch aukciju sadrži i modul hronografa, koji je dekorisan žutim kazaljkama, indeksima i akcentima, što ga čini unikatnim. Poleđina časovnika sadrži gravirani ispis “Only Watch 7th edition – 2017”, sa brojem “Only Watch 1/1”, što dodatno naglašava ekskluzivnost ovog jedinstvenog modela.

Heuer-02T COSC Chronograph Tourbillon mehanizam dizajniran je i razvijen u potpunosti od strane TAG Heuer brenda i njihovih stručnjaka. Mehanizam koji je skeletonizovan i sadrži turbijon male inercije dizajniran je od karbona i titanijuma i trenutno je jedini takav na tržištu. Sastoji se od 284 komponente, ima prečnik od 31 mm, debljinu od 6.9 mm i frekvenciju od 4Hz, sa rezervom energije od 65 sati. Njegov dizajn, namerno osmišljen sa strateškim ciljem dostizanja cene manje od 15.000 CHF, prvobitno je predstavljen 2015. godine. Kako bi ovaj cilj bio ostvaren, svaki tim koji je radio na proizvodnji ovog modela (inženjeri, časovničari, dizajneri, proizvodnja i nabavka) bili su deo procesa koji je optimizovao troškove svake faze izrade.

Zahvaljujući ovoj sinergiji, izazov je uspešno osvojen, a časovnik je prvi put predstavljen na izložbi nakita i časovnika u Bazelu, 2016.godine. U švajcarskoj časovničarskoj industriji, cena od 14.900 CHF za časovnik sa turbijonom je veoma povoljna, a pritom je ostvarila i želju Žan Kloda Bivera, da se TAG Heuer brend nađe na mestu vođe tržišta pristupačnog luksuza.