Jedinstveni časovnik inspirisan istorijom

Hamilton brend predstavio je savremenu verziju 1957 Electric Ventura – prvog električnog časovnika na svetu…

Ventura Elvis 80 Skeleton Automatic dolazi u interesantnom trougaonom kućištu, koje je dostupno u varijantama od nerđajućeg čelika sa crnim ili roze zlatnim PVD detaljima. Mereći 42.5mm x 44.6 mm x 12.33 mm, ovaj časovnik će odgovarati brojnim ručnim zglobovima, uprkos svom neobičnom obliku.

Crni skeletonizovani brojčanik u formi munje, sa punjenjem električne sijalice koja krasi njegov centralni deo, delimično pokriva mehanizam smešten ispod. Uprkos temi koja kao referencu koristi 1957 Electric Ventura dizajn – umesto mehanizam sa električnim napajanjem, njegov mehanizam je zapravo mehanički, a dolazi kao delo ETA kompanije za Hamilton, sa rezervom energije u trajanju od 80 sati.

Trougaoni safirni kristal štiti brojčanik ovog modela, koji je inače vodootporan do dubine od 50 metara. Crni gumeni kaiš finišira obe verzije, a kao što možete pretpostaviti, ime je dobio po Elvisu Prisliju, jednom od Venturinih najvećih fanova. Cena ovog časovnika je 1.795 dolara, ali smo sigurni da će mu vrednost ubrzo porasti, baš zbog njegovog jedinstvenog pedigrea.