Jedinstveni Betmen časovnik od pola miliona dolara

Misteriozne, unikatne kreacije, oduvek u nama bude dozu uzbuđenja, posebno ako sa sobom donose element zabave…

Bespoke Audemars Piguet časovnik dekorisan draguljima sa temom Betmena, upravo se pojavio u prodajnoj ponudi sajta 1st Dibs, postavljen od strane Mayfair Gallery – dilera antikviteta i umetnosti baziranog u Londonu. Vrlo malo toga se zna o ovom džepnom časovniku, pa su nam njegovo porekli i originalni vlasnik koji je naručio njegovu izradu i dalje nepoznati. Jedine informacije koje imamo o njemu su sledeće: napravljen je 2002.godine, dok su reči DC Comics 1998 gravirane u malenom fontu u dnu kućišta. Ipak, časovnik koji je dobio naziv Audemars Piguet Batman Night and Day kreiran je kao unikatni poklon, a prema navodima, njegova originalna cena iznosila je 970.000 dolara.

Prednji poklopac kućišta kreiranog od 18karatnog zlata predstavlja dan, dok zadnji predstavlja noć, sa polumesecom i žutim safirima. Dnevne i noćne scene kreirane su upotrebom dragog kamenja i izgledaju zaista neverovatno. Zapravo, skoro 1.600 dijamanata i safira korišćeno je za kreiranje scena eksterijernih delova ovog modela, lica časovnika i njegove baze.

Kruna sata dobila je safir Cabochon kao svoj glavni dekor, gravirana je i akcentovana dijamantima. Kružni sedefasti brojčanik dekorisan je plavim safirima i belim dijamantima, dok se sa suprotne strane nalazi unikatna kompozicija koja se sastoji od Betmenovog znaka naspram plavo emajliranog noćnog neba koje je okruženo zvezdama.

Automacija ovog modela aktivira se klizačem koji se nalazi sa jedne strane kućišta, dok je mehanizam specijalno kreiran za ovaj model i dobio je broj 366996, dok je kućište dobilo broj D 94947. Ukoliko biste želeli da ovaj Betmen časovnik postane vaš, pripremite 498.228 dolara.