Jaeger-LeCoultre predstavlja tri nova Reverso modela koji slave lepotu tropskog cveća

Jaeger-LeCoultre Reverso je dugo bio amblem bezvremenske elegancije i inovacije u svetu časovničarstva.

Sa svojim prepoznatljivim okretnim pravougaonim kućištem, Reverso decenijama osvaja entuzijaste, nudeći jedinstven spoj stila i funkcionalnosti. Među svojim brojnim iteracijama, Reverso One serija se ističe po fuziji fine izrade satova, umetničke izrade i visokog nakita.

Jaeger-LeCoultre je 2021. godine, predstavio blistavu seriju Reverso One „Precious Flowers“, pokazujući stručnost brenda u dekorativnoj umetnosti i tehnikama nakita. Nadovezujući se na ovo nasleđe, brend predstavlja tri nova modela od ružičastog zlata za 2024. godinu, od kojih je svaki remek delo dizajna i izrade. Ovi časovnici ograničenog izdanja ne samo da podižu umetnost izrade satova, već i odaju počast bujnom duhu tropskog art dekoa.

Inspirisani bujnim pejzažima i živopisnom florom iz Art Deco perioda, novi dizajni slave lepotu tropskog cveća sa neuporedivim umećem. Svaki komad služi kao platno za atelje Metiers Rares™ kompanije Jaeger-LeCoultre, gde vešte zanatlije pedantno oživljavaju komplikovane dizajne. Od emajliranja do postavljanja dragulja, svaka faza procesa zahteva preciznost i stručnost.

Model „Birds of Paradise“, koji simbolizuje slobodu i radost, ima očaravajući prikaz narandžastih i zlatnih tonova, koji podsećaju na istoimeni cvet. Koristeći drevnu tehniku champleve emajliranja, zanatlije pažljivo nanose slojeve emajla kako bi stvorili nijansirane detalje i žive boje. Dodatak 24-karatnog zlatnog lista daje teksturu i sjaj dizajnu, dok dijamanti dodaju dašak sjaja, što rezultira ukupno približno 331 dijamantom za 1,64 karata.

Slično, modeli „Hibiscus Enamel“ i „Hibiscus Diamonds“ predstavljaju tipičan tropski cvet u svom njegovom sjaju. Prvi, ukrašen delikatnim plavim i zelenim emajlom, ima pozadinu od Grand Feu emajla koji obavija konveksne strane kućišta, što je prvo za seriju Reverso One. „Hibiskus Diamonds“, zaslepljuje svojim bogatim plavim cvetovima i pedantno postavljenim dijamantima, ukupno oko 523 dijamanta od 2,02 karata.

Iza svakog izvanrednog sata krije se radno intenzivan proces koji se proteže nedeljama i mesecima. Od istraživanja boja do emajliranja do postavljanja dragulja, svaki detalj je pažljivo izrađen do savršenstva. Rezultat je kolekcija minijaturnih umetničkih dela, od kojih je svako suptilno drugačije, odražavajući jedinstveni dodir uključenih zanatlija.

Uprkos zamršenosti dizajna i izrade, Jaeger-LeCoultre osigurava da forma odgovara funkciji uz uključivanje kalibra 846 sa ručnim  navijanjem, što je svedočanstvo majstorstva tehničkog pravljenja satova. Sa samo 10 komada svakog dizajna na raspolaganju, Reverso One „Precious Flowers“ kolekcija oličava ekskluzivnost i sofisticiranost.

Luxury Experience