Jaeger-LeCoultre predstavlja novi časovnik sa dva lica

Kada se radi o Reverso časovniku, legendarnom modelu sa Jaeger-LeCoultre potpisom i jedinstvenim rotacionim mehanizmom, izraz “dvoličan”, dobija sasvim novo značenje…

Naravno, u opisu ovog časovnika, dvoličnost se ne koristi kao podmukao kvalitet, već kao karakteristika koja ovaj model razlikuje od svih drugih, već devedeset godina. Časovnik je originalno imao poleđinu kućišta kreiranu od čvrstog metala, kako bi igrači poloa uspešno zaštitili delikatni kristal na licu svojih satova. Tokom devedesetih, slavni brend je modelu dao odvažni novi izgled, kada je predstavljen Reverso Duoface. Novi stil dobio je brojčaniku sa suprotne strane sa prikazom druge vremenske zone, dajući svom vlasniku mogućnost uživanja u dva različita sata u jednom časovniku. Genijalna je i činjenica da je isti mehanizam pokretao oba seta kazaljki.

Duoface je kasnije izrodio Reverso Duetto, koji je koncept dvostrukog brojčanika preneo na sasvim novi niov. Ove godine, Jaeger-LeCoultre je dao sve od sebe kako bi Duetto Medium model učinio još prefinjenijim – njegovo kućište sada meri 40 x 24 mm, što je postignuto zamenom njegovog ručno-navijajućeg mehanizma automatskim Calibre 968A, koji dolazi sa rezervom energije u trajanju od 38 sati. Časovničarski brend je takođe predstavio ovaj model dekorisan dijamantima u dve boje – u ponudi je čelični model sa plavim kaišem i pravim dualnim brojčanikom, kao i model od 18-karatnog roze zlata sa oker alligator kaišem sa sjajno crnim brojčanikom.

Dualne ličnosti Duetto modela evidentne su na njegova dva sasvim drugačija lica. Svetlo-obojeni prednji brojčanik dobio je chemin de fer ram oko pravougaonog elementa, koji je dekorisan sunray guilloche dezenom. Tamno obojeni brojčanik dobio je broj 12 na vrhu sunray brušenog centralnog kruga, koji je definisan fino zlatnim ili čeličnim prstenom.

Sa obe strane, 60 brojčanika ukupne težine 0.84 ct dekorišu gornje i donje ivice časovnika. Na kraju, možemo reći da se novi Reverso Duetto Medium u verziji od čelika prodaje za 14.400 dolara, dok se edicija od roze zlata može kupiti za 26.800 dolara.