Jaeger-LeCoultre predstavlja novi časovnik sa cenom od 250.000 €

Ukoliko se upustite u avanturu istraživanja časovničarstva, naići ćete na prava remek dela koja oduzimaju dah svakim svojim otkucajem...

Jaeger-LeCoultre brend domaćin je Sound Maker izložbe u Njujorku, koja je otvorena od 21. septembra do 5.oktobra, u čast bogate istorije zvučnih časovnika i nekih od najvažnijih minutnih repetoira...

Kako bi obeležili ovu važnu priliku, časovničarski brend predstavio je novo limitirano izdanje svog Reverso Minute Repeater Tribute. Ekspertiza ovog brenda kada se radi o kreiranju zvučnih časovnika i neverovatna priča Reverso modela definisali su ga, a sada se ove dve teme spajaju na najinteresantniji i najupečatljiviji mogući način, izrađajući Reverso Minute Repeater Tribute.

Jaeger-LeCoultre brend je prvi zvučni Reverso model kreirao 1994.godine i nazvao ga Reverso Repetition Minutes. On potiče iz ere kada je slavni brend pokušavao ponovo da razvije svoju stručnost u polju haute komplikacija, uspevši da minijaturizuje minutni repetoir tako da stane u ručni sat. To je inače ujedno bio i prvi pravougaoni časovnik sveta sa mehanizmom minutnog repetoira. Skoro tri decenije kasnije, novi Reverso Minute Repeater Tribute odaje poštu tom neverovatnom modelu svojim vanvremenskim dizajnom i neverovatno komplikovanim mehanizmom.

Reverso Minute Repeater Tribute predstavlja svežu vizuelnu interpretaciju ikonične Reverso teme. Oba brojčanika prikazuju isto vreme, ali imaju zaista različite ličnosti. Jedan od brojčanika definisan je raskoši, dok je drugi nešto trezveniji. Prednji brojčanik je sasvim skeletonizovan, otkrivajući kompleksni rad minutnog repetoira. Sa druge strane, Reverso brojčanik akcentuje i pojačava prave linije. Vertikalne Cotes de Geneve štrafte protežu se preko čitave visine glavnog elementa, koji ujedno igra ulogu brojčanika.

Reverso Repetition Minutes pokreće revidirana, poboljšana verzija Caliber 944 mehanizma, koji nudi rezervu energije u trajanju od 35 sati. Čak je i slajder koji aktivira zvuk specijalno dizajniran za novi Reverso Minute Repeater Tribute. Na kraju, možemo reći da je ovaj časovnik ograničen na samo deset komada, a svaki od njih košta 250.000 evra.

Luxury Experience