Jaeger-LeCoultre oživljava svoju najpopularniju kolekciju

Polaris linija časovnika predstavlja nam jedan od najikoničnijih dizajna sa potpisom Jager-LeCoultre, koji je omiljen među ljubiteljima horologije već decenijama…

Istorija JLC Polaris modela može se ispratiti unazad sve do 1959.godine, kada je brend lansirao prvi samonavijajući Memovox mehanizam. On je ispraćen Memovox Polaris satom 1968.godine, koji je imao interno rotirajuću bazu zajedno sa alarmom za ronioce, uz pomoću kog su mogli pratiti svoje vreme pod vodom.

Inspirisani upravo itm nasleđem, slavni brend je upravo lansirao novu Polaris Mariner kolekciju, koja sadrži dva modela – Polaris Mariner Date i Polaris Mariner Memovox. Oba časovnika imaju isti dizajn i skoro su identični, pa se zapravo teško može napraviti razlika među njima. Ona se zapravo krije u činjenici da je Polaris Mariner Memovox dobio funkciju alarma i tri korone sa desne strane kućišta, za razliku od Polaris Mariner Date koji je dobio dve.

Kada se radi o dizajnu, oba časovnika dobila su kućište od nerđajućeg čelika i tamnoplavi brojčanik sa suptilnim narandžastim akcentima. Polaris Mariner Date pokreće JLC Caliber 899, dok JLC Caliber 956 pronalazi svoje mesto unutar Polaris Mariner Memovox. Mehanizmi oba modela mogu biti viđeni kroz poleđinu kućišta, koja je kreirana od safirnog kristala.

Jaeger-LeCoultre Polaris Mariner Memovox zadržava svoj originalni zvuk, koji se može jasno čuti i pod vodom, dok su oba modela vodootporna do dubine od 300 metara. Osim toga, oni imaju identične narukvice od nerđajućeg čelika, sa mat završnim detaljima zahvaljujući kojima se savršeno uklapaju sa kućištem.

Polaris Mariner Date, jednostavniji od dva, dobio je cenu od 11.000 dolara, dok Polaris Mariner Memovox košta 17.600 dolara.