Jaeger-LeCoultre novitet besprekorne lepote

Kada govorimo o Jaeger-LeCoultre časovniku, neke stvari se prirodno podrazumevaju… U pitanju je vrhunsko komplikovano časovničarsko remek delo, koje poseduje inovativni dizajn, kvalitet izrade svetske klase i sam po sebi redefiniše svet haute horlogerie, iznova i iznova.

Svojom Master Ultra Thin kolekcijom, luksuzni švajcarski brend ostavlja trag u istoriji, spajajući fazu meseca sa turbijonom po prvi put u istoriji. Master Ultra Thin Tourbillon Moon je takođe poseban, jer sadrži periferalni jumping datum, po kom je čuveni brend poznat. Gledajući natrag kroz vreme, prvi turbijon je kreiran na samom početku 19.veka, a tokom protoka vremena, bačen je u zapećak, da bi ponovo bio otkriven 1948.godine.

Turbijon je dosegao nove horizonte u svetu horologije, kada je 2004.godine debitovao prvi modle sa sferičnim, dualnim osama. Za Master Ultra Thin Tourbillon Moon, Jaeger-LeCoultre inžinjeri upotrebili su 978 mehanizam kako bi razvili novi Calibre 983. Časovnik predstavlja faze meseca u obe hemisfere, nudeći rezervu energije u trajanju od 45 sati.

Master Ultra Thin Tourbillon Moon ispunjen je novim opcijama, a jedna od njih je i novo kućište kreirano od Le Grand Rose Gold. Nova pink zlatna legura predstavlja dodatak njihovom asortimanu koji je uveden ove godine, a koji poseduje neverovatni sjaj i dubinu boje, dok je pritom otporan na promene usled toka vremena. Beli brojčanik predstavlja savršenu poleđinu koja sav fokus usmerava na fazu meseca i turbijon, dok poseduje i nekoliko crvenih detalja.

Donjim delom brojčanika dominira turbijon, koji je dobio sasvim novi most, a smešten je unutar kaveza od titanijuma. Poput svih Jaeger-LeCoultre modela, Master Ultra Thin Tourbillon Moon dobija garanciju u trajanju od 8 godina.