Jacob & Co. upravo je predstavio tri časovnika sa brojčanicima od tvrdog kamena

Izaberite između plavog Lapis Lazuli, zelenog Malahita i crnog Oniksa...

Jacob & Co. je možda najpoznatiji po ukrašavanju satova i nakita blještavim dijamantima i dragim kamenjem, ali slavni brend besprekorno radi i sa suptilnijim materijalima. Primer za to je istoimena marka Džejkoba Araboa koja je nedavno predstavila novu liniju Palatial časovnika sa luksuznim brojčanicima od tvrdog kamena.

Jacob & Co. je prvi put predstavio Palatial kolekciju na BaselWorld sajmu 2013. godine. Kao što samo ime sugeriše, linija je ukorenjena u eleganciji i odaje počast klasičnim horološkim delima iz 1940-ih i '50-ih godina. Čisti i rafinirani Palatial satovi ističu se među ostalim izrazito raskošnim komadima u porodici Jacob & Co., ali su ipak pomalo složeni u dizajnu. Novi dodir ukrasnog kamena dodaje dodatni šarm, takođe.

Smešteni u kućištu od čelika ili ružičastog zlata, Palatial Big Date može biti opremljen brojčanikom plavog Lapis Lazuli, zelenog Malahita ili crnog Oniksa. (Originalni Palatial modeli iz 2013. godine imali su providne brojčanike.) Dragoceno kamenje pažljivo je odabrano iz prirodnih mineralnih ploča koje nude najintenzivniju boju, najbolju teksturu i nula defekata. Jacob & Co. kaže da kamen mora biti izrezan do ekstremne tankoće i probušen kako bi se smestile oznake sati i komplikacije.

Svaki komad kamena pokazuje jedinstveni uzorak, tako da nijedno Palatial lice neće biti isto. Malahit karakterišu upečatljive vene u zelenoj i crnoj boji, lapis prikazuje duboku plavu boju kontrastiranu belim tačkicama, a oniks je čist izraz crne boje. "Kao sjaj tkanine i hipnotišući šarm uzorka, oni daju Palatial liniji obnovljeni osećaj dekora, ornamentike i stila," rekao je Jacob & Co. u saopštenju.

Pored tvrdog kamena, Palatial Big Date karakteriše zakrivljeno kućište od 42 mm pogodno za svakodnevno nošenje. Ispod safirnog stakla, brojčanik prikazuje veliki datum sa dvostrukim diskom na poziciji 12 sati i indikatorom rezerve snage na poziciji 6 sati. Sat pokreće mehanizam sa ručnim navijanjem (Kalibar JCAM52) koji se razlikuje od bilo kojeg drugog u katalogu, prema Jacob & Co. Sa 173 komponente, kalibar radi na frekvenciji od 4Hz i pruža satu rezervu snage od 48 sati.

Palatial može biti opremljen narukvicom sa šest veza ili kaišem od aligatorske kože. Hej, ko želi da odvrati pažnju od brojčanika? Cena svakog pojedinačno numerisanog komada dostupna je na zahtev.

Luxury Experience