Jacob & Co časovnik inspirisan naftnim bušotinama

Svaki put kada Jacob & Co predstavi novi časovnik, sigurni smo da ćemo biti svedoci nečega sasvim posebnog…

Najnoviji komad ovog njujorškog juvelirsko-časovničarskog brenda je automacija koja je omaž naftnoj industriji – Jacob & Co Oil Pump. U pitanju je ručni časovnik sa komplikovanom automacijom koja uz pomoć animacije oslikava ekstrakciju crnog zlata iz brojčanika. Veličanstveni novi časovnik sadrži funkcionalnu pumpu za naftu koja uključuje dva funkcionalna krana, rezervoar “nafte” i sistem cevi. Pritiskom na dugme smešteno na poziciji dva sata, minijaturna rekreacija naftne bušotine započinje svoj pokret. Pažnja posvećena detaljima je jednostavno vrhunska, dok je časovnik ponuđen u tri varijante – Rose Gold, Titanium Black DLC i White Gold.

Kućište meri 49.5 mm u prečniku, dok kupolasti safirni kristal pokriva automaciju. Na obodu kućišta nalazi se samo jedno dugme koje aktivira automaciju, dok se časovnik navija i podešava upotrebom dva zavrtnja smeštena sa zadnje strane kućišta. Na brojčaniku, na poziciji šest sati nalazi se ikonični turbijon brenda sa dve ose, dok su sati i minuti predstavljeni na prstenu od antracita na poziciji devet sati, uz pomoć zlatnih arapskih brojeva.

Merač rezervne energije nalazi se na poziciji tri sata i deo je automacije, u formi merača pritiska. Neverovatni časovnik pokreće ručno navijajući caliber JCAM33 koji ima 510 komponenti. Mehanizam radi pri frekvenciji od 21.600 vph i nudi šezdeset sati rezervne energije. Na kraju, možemo još reći da časovnik dolazi sa uglađenim crnim kožnim kaišem, kao i kopčom od roze zlata, dok je njegova cena prava sitnica – 380.000 dolara.