Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Bucherer Blue: sat koji bukvalno dolazi iz svemira

Opisati nešto kao „vanzemaljsko” je često preterivanje, jer je malo osoba ili stvari napustilo ovu planetu, a još manje njih se vratilo netaknuto iz svemira.

Međutim, kada se radi o dodavanju ove oznake najnovijem zajedničkom satu kompanije Jacob & Co. i Bucherer, niko nas ne može optužiti da preterujemo.  

Provodeći ukupno 17 dana 1 sat i 37 minuta na nadmorskoj visini od 400 km iznad planete Zemlje, ovaj jedinstveni Astronomia Tourbillon Bucherer Blue časovnik došao je, bukvalno, iz svemira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACOB & CO. (@jacobandco)

Sat je lansiran na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) iz svemirskog centra Kenedi na Floridi 8. aprila. Prešao je ukupno preko 11 miliona kilometara sa posadom ekspedicije Rakia i sada bi trebalo da bude stavljen na aukciju Sotheby's, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

Iako putovanje koje je prošao izaziva naše divljenje, sam sat je takođe prilično impresivan. Sa gravitacionim turbijonom sa tri ose i kućištem sa kupolom od antirefleksnog safirnog kristala, na satu se vidi kako se četiri satelita okreću u očaravajućem neprekidnom kretanju.

Nakon izložbene turneje u Njujorku, Astronomia Tourbillon Bucherer Blue će biti na aukciji Sotheby's 26. jula. „Astronomia Tourbillon je zaista jedinstven, revolucionaran sat koji uzdiže umetnost časovničarstva iznad Zemlje“, objašnjava Jacob Arabov, osnivač kompanije Jacob & Co.  

Licitiranje će 26.jula početi na sajtu akcijske kuće Sotheby's. Očekuje se da će Astronomia Tourbillon Bucherer BLUE doneti prilično...astronomske sume koje svakako odgovaraju satu koji se upravo vratio iz svemira.

Luxury Experience