Izgubljeni luksuzni sat Džona Lenona ponovo pronađen

Neprocenjivi Patek Philippe časovnik Džona Lenona se ponovo pojavio nakon što su se pojavile sume da je ukraden, a njegova udovica želi da on pripadne njoj…

Sat bi mogao dostići vrednost od čak 10 miliona dolara na aukciji. Manija za Beatles memorabilijama ne jenjava. Patek Philippe časovnik Džona Lenona, koji se ponovo pojavio nakon nekoliko godina, mogao bi biti jedan od najvrednijih satova na svetu. Međutim, ne radi se o obožavaocu koji se nadmeće za ovaj sat, već o Lenonoj supruzi, Joko Ono, koja je poklonila ovaj sat zvezdi pre njegovog ubistva 1980. godine. Časovnik je nestao od tada i otkriven je u Ženevi nakon nekoliko godina u posedu italijanskog kolekcionara. Muškarac je kupio Lenonov nestali Patek Philippe od sada ugašene nemačke aukcijske kuće, prema zvaničnim pravnim dokumentima suda u Ženevi.

Patek Philippe 2499 Perpetual Calendar hronograf bio je predmet dugogodišnjeg pravnog spora između Joko Ono i kolekcionara satova. Joko želi da dokaže sudu u Ženevi da je ona pravi vlasnik sata. Lenonova udovica saznala je za postojanje sata 2014. godine, gotovo 25 godina kasnije, kada je jedna firma iz Ženeve kontaktirala kako bi procenila vrednost sata. Taj telefonski poziv uzbunio je alarme i započeo pravnu bitku između Ono, koja je podnela tužbu za povraćaj vlasništva nad Patek Philippe časovnikom.

S druge strane, kolekcionar je, prema Fortune, branio svoj stav tvrdnjom da Ono nije prijavila krađu sata i nije delovala u roku od tri godine od krađe, kako je zahtevao zakon u Njujorku. Ko će na kraju odneti gotovo 4,5 miliona dolara vredan sveti gral sveta satova? Plastični zid sa potpisima članova Beatles benda sa nastupa na "Ed Sullivan Show" iz 1964. godine takođe se našao na aukciji za neverovatnih milion dolara, što dokazuje da je, bez obzira koliko decenija prođe, ludilo za Bitlsima daleko od završetka.

Luxury Experience