IWC lansira novitete okarakterisane istorijom

Za ovu godinu, slavni časovničarski brend IWC uneo je dozu nostalgije u svoju legendarnu Portugieser liniju kreirajući svoje najnovije ponude…

Zajedno sa predstavljanjem novih kombinacija boja za voljeni Portugieser 42, IWC je lansirao novu liniju Portugieser Automatic 40 modela, kao omaž originalnoj reference 325 iz 1939.godine. Novi Portugieser Automatic 40 obeležava povratak malog podbrojčanika na poziciji šest sati koji odbrojava sekunde, što je omaž korenima ovog modela iz tridesetih godina prošlog veka, kada je originalni Referenc 325 Portugieser kreiran na zahtev dva imućna biznismena iz Portugalije.

Novi model prečnika 40 mm pokreće IWC automatski caliber 82200, koji nudi rezervu energije u trajanju od šezdeset sati. Mehanizam je smešten u nešto manje kućište prečnika 40 mm, što mu istovremeno daje elegantne i sportske elemente. Brojčanik okarakterisan nasleđen dekorisan je samo malenim podbrojčanikom za sekunde, pa ovaj model nema prikaz datuma niti indikator rezervne energije, što nije otliko iznenađujuće, uzimajući u obzir njegove dimenzije.

42 Portugieser Automatic model dobija dve nove verzije, ponuđene u varijantama od srebra i zlata. Brojčanik je dobio poznati raspored sa indikatorom rezerve energije na poziciji tri sata, prikaz sekundi na poziciji devet sati i prikaz datuma na poziciji šest sati. Zlatna verzija uparena je sa morki plavim brojčanikom sa pozlaćenim kazaljkama, dok je izdanje od nerđajućeg čelika upareno sab ordo brojčanikom. Model pokreće IWC Caliber 52010 koji nudi neverovatnu sedmodnevnu rezervu energije.

Novi Portugieser Automatic modeli dolaze opremljeni Santoni kožnim kaišima, dok cena za model prečnika 40 mm iznosi 7.250 dolara, odnosno 12.700 za varijantu od 42 mm. Model kreiran od zlata u većoj dimenziji koštaće vas 23.900 dolara.