IWC časovnik za ljubitelje Mercedes-AMG

Višegodišnje i snažno partnestvo između IWC i Mercedes-AMG brendova lansirano je 2004.godine, što ga čini jednim od najdužih u industriji časovnika…

Kako bi proslavili sedamnaestu godišnjicu svoje alijanse, zasnovanu na deljenom interesovanju za inžinjering performansi, dva brenda su sarađivala na novom Pilot’s Chronograph 43 mm sa titanijumskim kućištem, koji je prvenac u čuvenoj Pilot’s Watch kolekciji IWC brenda.

“IWC Schaffhausen i Mercedes-AMG dele strast prema visokim performansama i dizajnu, kao i posvećenost prema izuzetnom inžinjeringu, čak i kada se radi o najsitnijim detaljima. Tokom proteklih 17 godina našeg partnerstva, IWC i AMG su podelili izuzetne momente u svetu moto-sporta i izvan njega, a zajedno smo kreirali dugotrajne uspomene za naše brojne klijente. Danas, sa ponosom predstavljamo Mercedes-AMG kao permanentni deo naše Pilot’s Watch kolekcije, počevši sa Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG izdanjem”, objašnjava Kristof Granger-Her, CEO IWC Schaffhausen brenda.

Časovnik je kreiran od materijala iz sveta automobilskog inžinjeringa, koji se često koriste za konstruisanje Mercedes-AMG automobila visokih performansi. Lagani Grade 5 titanijum otporan na ogrebotine korišćen je za kućište, a dobio je uglađeni mat sivi izgled koji je inspirisan AMG Selenite Grey Mango bojom.

Sa druge strane, brojčanik je kreiran od karbona, koji je dobijen direktno od AMG aero komponenti. Srebrni podbrojčanici hronografa imaju kontrastnu teksturu u odnosu na karbonski brojčanik, a njihova kombinacija nas asocira na instrument satove motosporta.

Časovnik pokreće IWC Caliber 69385, koji nudi hronograf za sate, minute, sekunde, datum i prikaz dana, kao i precizno podešavanje vremena. Mercedes-AMG logo može se videti na obojenoj poleđini kućišta od safirnog kristala, dok je časovnik takođe opremljen kožnim kaišem sa kontrastnim šavovima i kopčom, koji u celosti prate temu časovnika.

Na kraju, možemo reći da je ovo specijalno izdanje dostupno za kupovinu po ceni od 9.100 dolara.