IWC časovnik koji može savladati svaki izazov

U poslednjih nekoliko godina, časovnici su dobili važne uloge, koje poput naših omiljenih superheroja moraju menjati u treptaju oka...

Čitava industrija časovnika okrenula se naglavačke, onda kada su njihovi kupci istovremeno postali ljubitelji ekstremnih sportova, opasnih hobija i aktivnosti, igrajući uloge važnih direktora, biznismena, uglednih ljudi i uglađenih džentlmena. Samim tim, da bi jedan časovnik bio opšte prihvaćen, on mora biti spreman da podnese malo vode i prašine, pritiska i udaraca, a da pritom izgleda savršeno stilski i rafinirano.

Sledećeg puta kada se budete vozikali Formula 1 stazom, izvodili akrobacije u mlaznim avionima ili jednostavno sanjarili o nečemu sličnom, ne zaboravite da ponesete na svom ručnom zglobu novi Big Pilot's Watch Shock Absorber XPS brenda IWC Schaffhausen.

Opremljen patentiranim sistemom amortizera nazvanim SPRIN-g PROTECT, koji je nastao kao rezultat osam godina istraživanja i razvoja, časovnik je dizajniran da podnese ubrzanja i do 30.000 g, dok je ta tvrdnja potvrđena serijom udarnih testova izvedenih u Kavendiš laboratoriji na Kembridžu.

"Ukoliko pilot slučajno udari svojim časovnikom o neku čvrstu površinu u kokpitu, ubrzanje ide od 300 do 1000 g", objašnjava Dr Lorens Bruner, direktor sektora za istraživanje i inovacije IWC kompanije. "Naš sistem štiti mehanizam tako efikasno, da je savršeno podneo testove do 30.000 g".

Kao deo osvežene Pilot's Watch kolekcije brenda, ovaj časovnik je prvi proizvod koji je proistekao iz njihove nove IWC Experimental Engineering divizije, gde se istražuju najnapredniji materijali i druge primene dizajnirane da svaki model učine još robusnijim, poput upotrebe Metallic Glass, tipa čvrstog ne-kristalnog materijala koji je elastičniji od konvencionalnih metala.

IWC mehanizam Caliber 32115 koji pokreće automatski časovnik sa čak 120 sati rezervne energije napravljen je od lagane i ridigdne aluminijumske legure, dok je kućište prečnika 44 mm kreirano od Cerataniuma, specifične i zaštićene legure titaniuma, koja je lagana, izdrživa i otporna na ogrebotine.

Proizvodnja ovog časovnika biće ograničena na deset komada godišnje, dok će svaki moći da se kupi u IWC buticima po ceni od 83.600 dolara.