Ispitajte značenje vremena uz nove HYT časovnike

Eksperimentalni časovničari brenda HYT upravo su predstavili dva nova modela koja integrišu svetlost u jednačinu svog dizajna…

Novi Flow modeli, pri čemu je jedan dekorisan dijamantima, a drugi je dobio displej nalik vorteksu, dobili su dugme na poziciji 4 sata, koji korisnicima daje priliku da generišu trzaj struje, koji potom teče prema LED svetlima pozicioniranim na brojčaniku.

“Jako smo uzbuđeni što možemo predstaviti sasvim novu mehaničku komplikaciju koja emituje svetlost na zahtev. Zahvaljujući dugmetu, klijenti mogu aktivirati sistem, koji će poslati svoju struju prema LED svetlima”, izjavio je CEO brenda, Gregori Durde.

“To svakako nije magija, već dosta nauke, ali efekat jeste magičan. Morali smo da kreiramo jedan od najmanjih mikrogeneratora ikada kako bismo ostvarili svoj cilj”, dodao je.

Mikrogenerator skladišti i distribuira energiju koja je potrebna za aktiviranje LED svetla, što stvara efekat talasa. Opremljen je svojom posebnom oprugom, što znači da ova komplikacija ne utiče na preciznost mehanizma, niti na njegovu rezervu energije u trajanju od 65 sati.

Prikaz vremena na oba Flow modela predstavljen je uz pomoć unikatnog HYT hidro-mehaničkog pristupa horologiji, koji koristi tečnost smeštenu unutar kapilara, kako bi indikovao protok vremena.

“Imamo obojenu tečnost koja se nalazi unutar staklene cevi, a koja vam pokazuje šta ste uradili. Prozirna tečnost pokazuje vašu budućnost. Sadašnjost je predstavljena granicom budućnosti i prošlosti”.

Model dekorisan dijamantima je ispunjen plavom svetlošću, sadrži kupolu na poziciji 6 sati koja se sastoji od 73 dijamanta, pri čemu su svi oni osvetljeni LED diodama.

Drugi model dijamantsku kupolu menja vorteksom, koji vas vodi do utrobe mehanizma, gde se nalazi crna tečnost, a njegov brojčanik ima osam LED dioda.

Obe verzije Flow modela dolaze sa kućištem od nerđajućeg čelika prečnika 51 mm. Kao svi drugi HYT modeli, Flow časovnici su okarakterisani filozofskim pristupom praćenju vremena.

“Ljudi vreme smatraju fluidnim. Ono je kao reka – ne može se zaustaviti, niti mu se može promeniti smer. Ono konstatno ide unapred. Naši časovnici predstavljaju pravu priliku za refleksiju na ovu temu, i shvatanje značaja i značenja vremena”, izjavio je Durde.

Oba Flow časovnika dostupna su u limitiranim edicijama od po 25 komada. Model dekorisan dijamantima prodaje se po ceni od 149.000 dolara, dok vorteks verzija košta 79.000 dolara.