Inspirisani vojnom estetikom: novi Montblanc hronograf ograničenog izdanja

Montblanc je lansirao novo limitirano izdanje modela 1858 Split Second Chronograph, koji je originalno debitovao tokom 2019 SIHH sajma…

Najnovija verzija časovnika dobila je unikatno “Lime Gold” kućište, kreirano od sasvim nove legure, koju je brend nazvao 18k Alloy Gold. Legura koja je nastala u njihovoj radionici sastoji se od 18-karatnog zlata, srebra i gvožđa, što joj daje bledi, žućkasto-zeleni ton. Upotreba zelene boje u dizajnu ovog modela savršeno je akcentovala njenu lepotu. Indeksi arapskih brojeva, katedralne kazaljke minuta i sata, tahimetarske i telemetarske skale finiširani su zelenom bojom. Osim toga, zeleni arapski brojevi u celosti su napravljeni od SuperLuminova materijala, dok sama kompanija koristi patentiranu tehniku za stvaranje njihove interesantne forme.

Mehanički gledano, časovnik je identičan originalnom koji je predstavljen pre dve godine. U pitanju je poprilično glomazni model, sa kućištem prečnika 44 mm. Osim toga, on je po svemu sudeći inspirisan vojnim hronografima Minerva kolekcija iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, sadržeći tradicionalno konstruisani i dekorisani rattrapante mehanizam – MG M16.21. Za ovu verziju ograničenog izdanja, Montblanc je odlučio da mehanizam finišira 18-karatnim zlatom.

Horološko remek-delo dekorisano je upotrebom tradicionalnih tehnika, uključujući Cotes de Geneve, unutrašnje uglove, granuliranje i košenje. Časovnik radi pri frekvenciji od 18.000 vph, dok dolazi sa rezervom energije u trajanju od 50 sati. Lime Gold izdanje upareno je sa zelenim nubuk aligatorskim kaišem, koji je dobio bež šavove.

Samo 18 ovakvih primeraka će biti proizvedeno, a cena jednog iznosi 50.000 dolara.