Inspirisan svilenim šalom - novi Hermes časovnik ograničenog izdanja

Hermes, francuska kuća luksuza, predstavila je svoj najnoviji časovnik ograničenog izdanja, koji proslavlja njihovu posvećenost umetničkim veštinama i Metiers d'Art...

Predstavljen tokom Watches & Wonders izložbe, novi Hermes Slim d'Hermes C'est la fete je umetničko delo sam po sebi, koje je nastalo zahvaljujući veličanstvenim veštinama emajlera i gravera. Kao što smo njegovo ime govori, časovnik je kreiran na osnovu Slim d'Hermes modela koji je osmislio Filip Delotal 2015.godine. Jednostavnost njegovog okruglog kućišta, kao kontrast je dobila intrigantni motiv na brojčaniku, što mu je podarilo interesantni estetski kvalitet.

Motiv na brojčaniku prikazuje nam figuru skeleta u fraku sa cilindrom na glavi, kako jaše skelet konja, a preuzeta je sa muškog svilenog šala koji je dizajnirao Daiske Nomura 2012.godine. Japanski umetnik i ilustrator sarađivao je sa luksuznim brendom kako bi ovu "ravnu" ilustraciju transformisao u trodimenzionalni dizajn koji izgleda drugačije od svega što smo do sada imali prilike da vidimo.

Prema Hermes brendu, C'est la fete brojčanici se ručno proizvode u Švajcarskoj, a samo tri zanatlije su odgovorne za kreiranje svakog od ovih remek dela. Jedan od njih posvećen je minijaturnom emajliranju, drugi se pozabavio paillone emajlom, dok je poslednji odgovoran za intrigantne gravure.

Pedantna tehnika paillonne emajla uključuje intarzije srebrnih ili zlatnih listića između slojeva emajla, kako bi se kreirao varijetet svetlosti, transparentnosti i reljefa. Sa druge strane, delikatna umetnost emajliranja minijatura je podjednako naporni proces. Umetnik nanosi konture motiva na ručno emajliranu i poliranu površinu od belog zlata upotrebom fine četkice, kako bi ga ukrasili staklenim puderima raznih boja, pomešanih sa prirodnim uljima. Nekoliko slojeva se postepeno nanosi i suši.

Umetnik specijalizovan za graviranje koristi dleto kako bi oživeo trodimenzionalni motiv stvarajući reljef i dubinu figura u zlatu. Obojeni motiv deluje kao da iskače iz brojčanika, koji je dobio tamnoplavu pozadinu. Čitav brojčanik zahteva tri nedelje za proizvodnju.

Hermes Slim d'Hermes C'est la fete model ima kućište prečnika 39.5 mm od belog zlata, koje u sebi skriva Manufacture Hermes H1950 samonavijajući mehanizam. Časovnik kompletira plavi aligatorski kaiš, kreiran u Hermes radionici. Na kraju, možemo još reći da je časovnik ograničen na samo osam komada, dok će svaki od njih koštati 112.900 dolara.

Povezane teme