HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires: inspirisan Tanosovom rukavicom

Više slika

Više slika

Ove godine, kako bi proslavio deset godina proizvodnje časovnika, HYT je predstavio potpuno novi model animiran konusnim turbijonom...

Kreiran od strane majstorskog časovničara Erika Kudreja, HYT Conical Tourbillon se smatra najkompleksnijim satom ikada napravljenim od strane avangardnog proizvođača. HYT je sada predstavio novu verziju ovog spektakularnog modela koji kombinuje vizuelno očaravajuću estetiku sa visoko kompleksnim mehanizmom. Nazvan HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires, nova verzija zadržava prepoznatljiv dizajn kućišta i impresivan zaobljeni safirni kristal iz modela Black Eclipse koji je lansiran pre nekoliko meseci.

Međutim, Infinity Sapphires ima potpuno jedinstven izgled u poređenju sa svojim prethodnikom. Zapravo, ako pažljivo pogledate, novi sat deluje kao da je inspirisan Beskrajnom Rukavicom koju nosi lik Tanos u Marvel filmovima. Iako nema zvanične potvrde od proizvođača satova, možemo se složiti da ovde postoji previše naznaka koje sugerišu suprotno.

Baš kao i verzija Black Eklipse, novi HYT časovnik ima prečnik od 48mm, dužinu od 52.30mm i impozantnu debljinu od 25.15mm zahvaljujući svom zaobljenom kristalu. Međutim, najnovija verzija odbacuje kućište od kovanog ugljenika sa neon-zelenim akcentima u korist složenog višeslojnog kućišta koje kombinuje 5N ružičasto zlato i crno presvučeni titanijum. Kućište sa 66 komponenata upotpunjeno je crnim kaišem od gume koji je ukrašen reljefnim braon kožnim panelima na svojoj površini. Osnovni raspored brojčanika od 39 komponenata praktično je nepromenjen, ali Infinity Sapphires ima potpuno drugačiji izgled zahvaljujući različitim nijansama i zameni sfera ispunjenih tečnošću sa safirima različitih boja.

U centru se nalazi Kudrejev suspendovani turbijonski mehanizam, pri kojem je opruga balansa pod nagibom od 30 stepeni u odnosu na horizontalu. Sam turbijon čini potpunu obrtnu rotaciju u smeru kazaljke na satu za 30 sekundi, dok se dragulji vrte različitim brzinama, stvarajući zapanjujući spektakl. Turbijon nagnut pod uglom i animacija u orbiti su vrhunci sata i jednostavno su čarobni za posmatranje.

U kućištu se nalazi HYT kalibar 701-TC sa turbijonskim mehanizmom. Napravljen od 533 pojedinačne komponente, ovaj mehanizam nudi rezervu snage od oko 40 sati i može se videti kroz stakleni poklopac na poleđini sata. Slično prethodnoj verziji, ovaj sat koristi tečnost za prikazivanje vremena. Sat je otporan na vodu do dubine od samo 30 metara, iako se ovaj masivni sat verovatno neće nositi blizu bazena. HYT Conical Tourbillon Infinity Sapphires je limitiran na samo 8 primeraka, a cena svakog iznosi CHF 390.000 (oko 440.000 dolara).

Luxury Experience