Hublot predstavlja ultimativni letnji časovnik

Prefinjeni časovnici mogu biti večni, ali je najnovija Hublot kreacija definitivno namenjena letnjoj sezoni…

Luksuzni švajcarski brend upravo je predstavio limitirano izdanje, dostupno isključivo u njihovoj online prodavnici – u pitanju je tirkizna verzija Unico 42 mm serije, koja takođe uključuje Unico Yellow Magic, Unico Titanium Rainbow i Unico Titanium. Prigodno nazvan Big Bang Unico Summer, ovaj časovnik inspirisan lagunom će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 200 jedinica, a dobio je kućište i bazu kreirane od satenski finiširanog i poliranog anodizovanog aluminijuma. Distinktivna tonalna tema takođe je evidentna na brojčaniku i kazaljkama, kao i na markerima i hronografima. Štaviše, Hublot HUB1280 flyback hronografski mehanizam može se videti kroz poleđinu kućišta, ali i kroz skeletonizovani brojčanik.

Kada se radi o performansama, ovaj odvažni komad nudi rezervu energije u trajanju od 72 sata i vodootporan je do dubine od 100 metara. Njegovu rezervu energije obezbeđuje Unico 2 mehanizam, koji je osmišljen za opremanje manjih hronografa. Prema brendu, inkorporirani mehanizam zadržava unikatni dizajn ranijih verzija, sa sistemom dvostruke spojnice, zajedno sa novim, ravnim sistemom automatskog navijanja.

Časovnik je dobio kaiš koji se fiksira uz pomoć čičak trake, u istoj tirkiznoj boji koju je ponelo kućište. Sa cenom koja je za 2.100 dolara veća u odnosu na cenu poslednjeg modela, Unico Titanium, novitet je dobio 43 dragulja unutar svog mehanizma, detalje od safirnog kristala i mnogo toga drugog. Može se kupiti za 20.900 dolara.