Hublot predstavlja časovnik koji ide u suprotnom smeru

On dolazi sa ekskluzivnim novim mehanizmom, koji je razvijen za vodećeg prodavca u regionu Bliskog Istoka…

Hublot edicije ograničenog izdanja su poprilično česta stvar ovih dana, da model koji je namenjen kupcima sa Bliskog Istoka, možda neće biti odmah primećen van granica. Ipak, Classic Fusion Special Edition Bronze Anti-Clockwise Hublot, kreiran za Ahmed Seddiqi & Sons, vodećeg prodavca u ovom regionu, ide mnogo dalje od interesantne liverije na brojčaniku. Umesto toga, njega pokreće specijalni mehanizam, razvijen isključivo za pomenuti brend, a u časovničarskom svetu predstavlja pravu prekretnicu.

Centralna ideja ovog modela okreće se oko činjenice da se časovnik kreće u smeru suprotno kazaljki na satu na koji smo navikli. Sediki, koji je predstavio ovaj model tokom Dubai Watch Week događaja rekao je da model bio u razvoju tokom pet godina. Njegov mehanizam je srodan jedinici koju Hublot koristi u svojim automatic modelima, a razvijen je sa novim delovima. On je sasvim jedinstven i kreiran je isključivo za Sedikija, kako kažu iz Hublot brenda.

Razigrana ideja koja stoji iza ovog časovnika, koji nije ni nalik bilo kom drugom, jeste ta da život kakav znamo, zapravo ide unazad. Mesec ide oko Zemlje, Zemlja ide oko Sunca, pri čemu oba nebeska tela imaju svoje sopstvene ose. Većina kružnih tokova kreću se u smeru suprotnom kazaljki na satu, dok se arapski čita sa desna na levo.

U skladu sa ovom planetarnom temom, Sediki je izjavio da se nadao da će se časovnik nazvati The Theory of Big Bang, ali se od te ideje odustalo zbog podudaranja sa postojećom Hublot Big Bang kolekcijom.

Pored toga, mehanizam nije jedina interesantna osobina ovog časovnika. Njegov sivi brojčanik nosi obeleživače sata na pozicijama 2, 4, 6, 8 i 10 sati uz upotrebu istočno arapskih brojeva, što je neobična konfiguracija koja nas podseća da je njegov rad zapravo izmenjen.

I brojčanik i njegov mehanizam nalaze se u patiniranom kućištu od bronze, koje je tretirano kako ne bi dalje sazrevalo. Finalni element modela je njegov gumirani sivi kaiš od alligator kože, sa kopčom koja je napravljena od iste vrste bronze.

Samo 100 ovakvih modela će ikada biti proizvedeno, a sasvim smo sigurni da će kupce pronaći i brže nego što mislimo.