Hublot otkriva svoj omaž Meksiku

Predstavljen ekskluzivno na SIAR (Salon Internacional Alta Relojeria), novi Big Bang Unico Titanium Green Ceramic poprima boju kaktusa, kultne meksičke pustinjske biljke.

Meksiko je dugo bio jedna od najsjajnijih zvezda u Hublot univerzumu, sa dubokim entuzijazmom i naklonošću prema brendu. Ekskluzivno predstavljen na sajmu Salon Internacional Alta Relojeria (SIAR) u Meksiko Sitiju koji je održan od 17. do 19. oktobra 2023 ovaj časovnik ograničenog izdanja predstavlja hrabar korak ka održivoj proizvodnji satova.

Izvanredna karakteristika Big Bang Unico Titanium Green Ceramic je njegov revolucionarni kaiš. Probijajući novi put u sektoru časovničarstva, Hublot je ukrasio gumeni kaiš kožom koja je napravljena od legendarnog meksičkog kaktusa. Ovo je za Hublot i za industriju u celini, inovacija koja bi mogla biti prikladno predstavljena samo u zemlji kaktusa. 

Odluka da se koristi koža kaktusa za kaiš nije samo izbor dizajna, već i svesni napor da se reši ekološka zabrinutost. Dok se svet bori sa oštećenjem ekosistema, Hublot kaiševi na biljnoj bazi predstavljaju održivu alternativu tradicionalnoj koži. Kaiš kombinuje izdržljivost, živopisnu boju i visoke performanse, a sve je to skoro beskonačno obnovljivo, 100% prirodno i proizvedeno bez štetnih hemikalija.

Osim što je ekološki prihvatljiv izbor, koža kaktusa nudi praktične prednosti za entuzijaste satova. Hipoalergena, skoro otporna na ogrebotine i dostupna u raznim završnim obradama i bojama, neprimetno se uklapa sa posvećenošću inovativnoj i odgovornoj izradi satova brenda Hublot. 

Big Bang Unico Titanium Green Ceramic ne samo da odaje počast meksičkom pejzažu, već i crpi inspiraciju iz nacionalne zastave. Obučen u duboku, jednoličnu zelenu boju koja podseća na prvu traku zastave koja simbolizuje duh nezavisnosti nacije, ovaj sat predstavlja moćnu mešavinu simbolike, istorije i umešnosti.

Posvećenost preciznosti i izradi je očigledna u svakom detalju Big Bang Unico Titanium Green Ceramic. Keramički okvir u boji, koji odražava prirodne nijanse kaiševa od kaktusa, podvrgava se pažljivom mikro-peskarenju i poliranju, obezbeđujući otpornost na ogrebotine i trajnu privlačnost.

Dizajn sata razotkriva unutrašnje funkcionisanje Hublot kalibra Unico, prikazujući kultni stubni mehanizam na 6 sati.

Da bi se dodatno poboljšalo iskustvo korisnika, Big Bang Unico Titanium Green Ceramic sa kaišem od kože kaktusa dolazi i sa drugom čičak trakom koja sadrži Velcro® dodatak. Ovaj dodatni kaiš kombinuje funkcionalnost sa stilom, omogućavajući neprimetan prelazak sa ležernih na svečane prilike.

Luxury Experience