Hublot oduševljava svojim novim dijamantskim kreacijama

Časovnici dekorisani dijamantima svakako nisu ništa novo, ali je Hublot ovu praksu preneo na sasvim novi nivo svojom novom serijom…

High Jewellery Collection sastoji se od tri modela, dok svaki na sebi nosi više od 300 ručno postavljenih dijamanata. Uprkos njihovoj blistavosti, moramo naglasiti da ovi časovnici u sebi kriju mnogo toga fantastičnog, što nam na prvi pogled otkriva prvi model iz kolekcije, Big Bang Unico High Jewellery. Ovaj hronograf pokreće HUB1280 mehanizam, ali on i dalje ima dovoljno mesta za 334 dijamanta, koji teže ukupno 12.5 karata, a postavljeni su na bazi napravljenoj od 18-karatnog belog zlata.

Big Bang Unico može biti prevaziđen jedino drugim časovnikom iz kolekcije, Spirit of Big Bang High Jewellery. Iako njegovo sportsko kućište na sebi nosi 346 dijamanata, teških 13.1 karat, njegov veličanstveni HUB4700 mehanizam će biti podjednako privlačan kolekcionarima. Baš kao što je to slučaj sa drugim modelima iz ove serije, svetlucavi kamenčići pokrivaju sve njegove površine, uključujući indekse i kopču aligator kožnog kaiša.

Na kraju, tu je Classic Fusion High Jewellery. Sa neverovatnih 427 dijamanata teških 20.8 karata, ovaj model je više modni u odnosu na prethodna dva, ali to ne znači da su njegove horološke sposobnosti slabije. On je i dalje pravo mehaničko čudo, zahvaljujući svom HUB1710 samonavijajućem mehanizmu.

Iako izgledaju drugačije, sva tri High Jewellery časovnika ujedinjena su estetskom elegancijom, zahvaljujući besprekorno preciznoj postavci svakog dijamanta. Kao što je i očekivano, noviteti dolaze sa cenama koje su u skladu sa njihovom estetikom – Big Bang Unico High Jewellery će vas koštati 316.000 dolara, dok Spirit of Big Bang High Jewellery i Classic Fusion High Jewellery koštaju po 369.000 dolara.