Hublot oduševljava svojim jedinstvenim stonim satom

Hublot najnovija ponuda predstavila nam je interesantni preokret…

Švajcarski časovničarski brend uzeo je svoj MECA-10 mehanizam koji je debitovao pre četiri godine, povećao ga i smestio u unikatni stoni sat. Ovaj ručno najvijajući mehanizam inspirisan Meccano sistemom hvaljen je zbog redizajniranja ručnog mehanizma i zaradio je reputaciju jednog od najikoničnijih koji su potekli iz manufakture ovog brenda u poslednje četiri godine.

Visoko-tehnološki i komplikovani stoni satovi su vrsta koja polako izumire, a kreacije poput novog Hublot MECA-10 stonog sata definitivno su poželjne. Glomazni stoni sat je četiri puta veći od ručnog časovnika, ali ipak poseduje uglađeni izgled.

Kućište MECA-10 stonog sata dolazi u dve različite verzije – jedna poseduje Meccano inspirisane uglove i prsten od poliranog satenski finiširanog čelika, dok druga dolazi sa crnom PVD oblogom i detaljima iste boje na mostovima i zupčanicima. Poput ručne varijante, stona verzija dobila je skeletonizovani brojčanik sa uvidom u sam mehanizam.

Slično tome, stona varijanta dobila je rezervu energije u trajanju od 10 dana, koja je indikovana na displeju smeštenom na poziciji 6 sati. Kako bi konstruisali ovu veličanstvenu kreaciju, Hublot se udružio sa L’Epee manufakturom, koja je poznata po svojoj ekspertizi.

“Uspeli smo da reprodukujemo unikatne osobine našeg MECA-10 mehanizma u većoj razmeri. Ovaj inžinjerski poduhvat postignut je zahvaljujući zajedničkom naporu timova Hublot i L’Epee. Na ovaj način, uspeli smo da predstavimo novu putanju slavnoj tradiciji izrade stonih satova”, izjavio je Rikardo Gvadalupe, CEO Hublot brenda. Kako saznajemo, ovaj sat je kreiran kao ograničeno izdanje, a može biti vaš po ceni od 50.500 dolara.