Hublot lansira jedan od najekskluzivnijih časovnika sveta

Da li ste znali da su zlatni kristali najređa forma zlata na Zemlji?

Formirani u neverovatnim oblicima i jedinstvenim dezenima u ekstremnim uslovima, zlatni kristali se retko pojavljuju u prirodi. Ipak, neverovatni tim Hublot brenda uspeo je da replicira jedan od tih uslova u laboratoriji, pretvarajući zlato u ovu spektakularnu formu koja sada krasi njihov najnoviji Classic Fusion model.

Hublot Classic Fusion Gold Crystal model dekorisan je zlatnim kristalima koji su napravljeni od zlatnih listića od strane odsekom za istraživanje i razvoj. Kako bi to postigli, oni su zlato zagrevali u najčistijoj dostupnoj formi, dovodeći ga tako do tačke topljenja, kako bi kreirali emanacije od njega, sa malim česticama koje se izdižu i sležu u formi kristalina, kada dotaknu hladnu površinu.

Na taj način, oni su kreirali sasvim nasumične i jedinstvene oblike zlatnih kristala koji deluju neverovatno naspram tamnom brojčaniku sata. Classic Fusion Gold Crystal model takođe dolazi sa kućištem koje je kreirano od crne keramike, što takođe komplementira retkoj formi zlata. Samo kućište, dostupno je u varijantama od 38 ili 45 mm u prečniku, u sebi nosi HUB1112 automatski mehanizam sa rezervom energije u trajanju od 42 sata.

Zlatni kristali su delikatno položeni na brojčanik od strane jednog od glavnih umetnika slavnog brenda, koji ih je postavljao ručno. Preko dvadeset posto kristala je zadržano, da bi kasnije ibli otopljeni i prekriveni finim slojem transparentnog laka, koji se godinama pravi takođe. U pitanju je zaista kompleksni process koji se izvodi u vakuumskom okruženju kako bi se izbeglo stvaranje vazdušnih mehurića.

Na samom kraju, Hublot Classic Fusion Gold Crystal model dobio je crni aligatorski kaiš, koji fantasitčno akcentuje njegovu lepotu.