Hublot lansira časovnik inspirisan pokretom

Slavni švajcarski časovničarski brend predstavio je svoju najnoviju saradnju sa preminulim umetnikom tokom Art Basel Miami događaja…

Avangardna umetnost nije bila jedina u centru pažnje tokom ovogodišnjeg izdanja Art Basel Miami. Događaj koji mnogi verno posećuju i nikada ne propuštaju, od skoro je počeo da ima svoj drugi deo, koji se koristi za lansiranje projekata, pri čemu mnogi od njih imaju zaista neočekivane osobine. Na primer, švajcarski časovničarski brend Hublot iskoristio je ovaj događaj kako bi lansirao novu verziju Classic Fusion modela, kreiranog u saradnji sa preminulim umetnikom Karlosom Kruz-Dijezom.

Kruz-Dijez je bio inspirisan kinetičkom energijom i svim stvarima koje su u pokretu, a to interesovanje je na veoma intrigantan način preneo na novi Hublot časovnik. Pozicionirajući blizu linije kontrastnih boja, umetnik je kreirao iluziju svetlosti koja pleše preko brojčanika, podsećajući nas na krila bube tvrdokrilca.

Stručni Hublot inžinjeri uspešno su Kruz-Dijezovu viziju preneli korak dalje, kako bi dodatno akcentovali njegovu vizuelnu privlačnost. Ova iteracija Classic Fusion modela kreirana je sa dva odovjena nivoa – na prvom nivou se nalazi kazaljka za sate, dok se minutna kazaljka nalazi na drugom. Zajedno, one pokreću rotaciju centralnog diska, pomerajući ga na svaka dvadeset četiri časa na suptilan, ali svakako opčinjavajući način.

“Jako smo uzbuđeni zbog ovog projekta. On je kulminacija razvoja koji su načinjeni od naše prve saradnje sa Karlosom Kruz-Dijezom 2015.godine, a ujedno je i omaž njegovom radu”, rekao je Rikardo Gvadalupe, CEO Hublot brenda. “Kinetička umetnost je disruptivni način izražavanja, koji percepciju posmatrača stavlja u svoje središte, kako bi se preispitala svrha i status umetničkog dela”.

Ova nosiva verzija tog koncepta dolazi ponuđena sa kućištima prečnika 45 i 38mm, od King Gold zlata, titanijuma ili crne keramike.